FOTO: Oprostite, sem nedosegljiv ;)

FOTO: Oprostite, sem nedosegljiv ;)

-
12 946

Po prijetnem spomladanskem skakljanju okoli hiše, torej nekaj opravil, se je večer naredil več kot odlično za pospravljanje hladilnika. Ampak pri nas nič ne mečemo stran. V poplavi kuharskih oddaj, sem se lotil svoje kuhinje. No…, nekaj preprostega in dobrega.

Za mojo pito potrebujete sestavine, ki so še vedno užitne in se valjajo po vašem hladilniku. In sestavine, ki menite oz. veste, da gredo skupaj. Jaz sem tako pospravil kuhane šunke, ki sem jo narezal na kocke, feta sir, rdečo  – sladko papriko, eno bučko, dve jajci, čemaž, kislo smetano, vlečeno testo in še malo naribanega sira.

Vse skupaj narežeš, streseš v posodo, dodaš olivno olje, začiniš po okusu, vmešaš kislo smetano in olivno olje in to je to. Pekač lepo namastimo z maslom, vlečeno testo malce osvežimo z vodo. Na dno oz. čez pekač položimo dve plasti testa, dodamo nadev, povrhu spet plast testa in tako naprej dokler je še ‘file in pekača kej.’ A ja, pečico lahko že istočasno vključite, ko se lotite podviga, na okoli 180-200°C. Ko položite na vrh še zadnjo plast testa, jo namažite z maslom in dajte v pečico. Zadnjih 10 minut po vrhu dodajte še kislo smetano, ki jo lahko začinite s poprom in naribajte sir in dajte še nazaj v pečico. Vse skupaj pecite približno 45 minut. Je dobro in zelo enostavno, pa še pospravljeno.  😉