FOTO: OŠ D. Kette in koncert ‘Tu sem doma’

0
199

V letošnjo jesen so na OŠ Dragotina Ketteja vstopili s kulturnim dogodkom, ki so ga načrtovali že v maju 2020, a ga je preprečila korona.

Z njim želimo povezati in še bolj utrditi sodelovanje med dvema šolama, OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja in OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, dogodek pa smo nadgradili s posebnimi gosti, pevci Dolenjskega okteta. Izkoristili smo tudi prekrasen ambient okolice naše šole, ki je dal že tako lepemu koncertu romantični pridih.

Nastopajoče skupine so izjemne in posebne vsaka po svoje. Predstavljajo različne generacije in pevske sloge, skupna točka vsem pa je želja in potreba po ustvarjanju in glasbenem izražanju. V ženskih vokalnih skupinah prepevajo učiteljice dveh tudi sicer tesno sodelujočih šol za otroke s posebnimi potrebami. Člani Dolenjskega okteta pa so v štirih desetletjih aktivnega delovanja dolenjski prostor zaznamovali z ubrano pesmijo in pevsko kulturo. Z zadnjim javnim nastopom ob 40-letnici delovanja aprila 2010 je njihova pesem počasi začela zamirati, a dokončno utihnila ni nikoli.

Šopek vokalnih skupin sta popestrila učenca OŠ Dragotina Ketteja, oba izjemna glasbenika, ter pevec in instrumentalist Marko Feguš.

Čeprav je bilo ozračje jesensko hladno, je glasba ogrela naša srca in nas ponesla v čudoviti svet domišljije. Iskrena hvala vsem, ki ste nam pomagali pri realizaciji koncerta. Vida Marolt