petek, 29 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Otočec s svetovnimi upi namiznega tenisa

FOTO: Otočec s svetovnimi upi namiznega tenisa

Drugi dan mednarodnega namiznoteniškega turnirja za mlade namiznoteniške upe, ki je v teh dneh v športni dvorani na Otočcu, se je zaključil s podelitvijo priznanj najboljšim. Do pokalov in medalj so najboljše prišle po lepih tekmah, ki so mestoma vse izpričale veliko izenačenost med mladimi igralkami. Na vrh so zasluženo prišle tiste, ki so ‘grizle’, kot pravijo v športnem žargonu pingponkaši, do konca prav vsake točke, vsakega niza.

Rezultati:

U19 – posamezno: 1. VORONINA Vlada, RUS, 2. ZAHARIA Elena, ROM, 3.-4. KAUFMANN Annett, GER in LUTZ Camille, FRA.
U15 – posamezno: 1. GODA Hana, EGY, 2. HURSEY Anna, WAL, 3.-4. KAUFMANN Annett, GER, HOCKART Leana, FRA.
U19 –dvojice: 1. SINGEORZAN Ioana, ROM in MATOS Ines, POR, 2. MALININA Natalia RUSin
SLAUTINA Arina RUS, 3.-4. HARAC Ece, TUR in YILMAZ Ozge, TUR ter ARAPOVIĆ Hana, CRO in ZADEROVA Linda, CZE.
U15 – dvojice: 1. PUGOVKINA Iuliia, RUS in IVANOVA Anastasia, RUS, 2. HURSEY Anna, WAL in PINTO Matilde POR, 3.-4. MULLER Evelin, HUN in TANACS Nora, HUN ter EMIR Bursa, TUR in NEBHAN Nihat, TUR.

Vse zmagovalke skupaj: 1. VORONINA Vlada, RUS, 1. GODA Hana, EGY, 1. SINGEORZAN Ioana, ROM in MATOS Ines, POR ter 1. PUGOVKINA Iuliia, RUS in IVANOVA Anastasia, RUS.

Sedaj so na vrsti fantje. Za najvišja mesta se jih v obeh konkurencah (U15 in U19) skupaj poteguje 64, v vsaki kategoriji po 32. Poznavalci pravijo, da gre tudi v tem primeru za izredno zanimivi skupini, zlasti pri starejših, saj se nekateri iz te grupe že nekaj časa lepo uveljavljajo tudi v članski konkurenci. Tako se skozi ves turnir za dečke obeta kakovosten turnir tistih, ki bodo prav kmalu krojili svetovni namiznoteniški vrh. (Janez Pezelj)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča