FOTO: Otroci so bili kar v službi

FOTO: Otroci so bili kar v službi

-
2 1500

Novomeško podjetje Mikrografija je eno izmed slovenskih podjetij, ki je nosilec polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

Da ni ostalo le pri “listu papirja”, smo 14. februarja 2018, ko poteka splošna stavka v vzgoji in izobraževanju in so ob tem šole in vrtci zaprti, organizirali začasno varstvo otrok v prostorih podjetja in tako pomagali našim zaposlenim, ki so imeli težave z organiziranjem varstva svojih otrok. Ideja je med zaposlenimi odlično sprejeta, saj je kolektiv Mikrografije precej mlad in je vrtčevskih ter šoloobveznih otrok kar nekaj.

Delo zaposlenih poteka »dokaj« nemoteno, otroci imajo organizirane različne dejavnosti, ki jih vodi Vanja Šalehar (študentka razrednega pouka) – kino, ročni nogomet, ustvarjalne delavnice, družabne igre, poskrbljeno je za vse obroke in za en kup dobre volje med vsemi, tako med otroci, kot zaposlenimi.

In kako se imajo otroci? Pravijo, da super, da je v službo »čisto fajn hoditi« in da bi prišli tudi jutri. In starši? (Najbrž) bi se čisto strinjali s tako ureditvijo, so sporočili iz uspešnega novomeškega podjetja.