četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Otroški svet v Novem mestu

FOTO: Otroški svet v Novem mestu

Za novomeškimi otroci, zaposlenimi in prostovoljci Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je drugi teden letošnjega, sicer polnoletnega Otroškega sveta. »Smo na polovici in nasmejani vstopamo v tretji teden,« je dejala vodja letošnjega programa Andreja Rodič.

V drugem tednu ustvarjanja, iger in novih prijateljstev je med drugim nastalo po okoli 50 unikatnih iger fliper, puščic, ljudi iz žice, ozvezdij in mačk na mesecu – dnevno! Podobno pričakujejo tudi v tem, tretjem tednu, ko bodo otroci ustvarjali foto kocke, urili možgane, oblikovali hobotnico razpoloženja, 3D čestitko in banko za razvrščanje kovančkov.

Ob lepem vremenu jih najdete v parku Rastoče knjige, ob plohah pa v atriju in še zgornji učilnici sosednje Knjižnice Mirana Jarca. Prijave vsaj dan pred obiskom zbirajo na e naslovu otroski.svetdrpd@gmail.com. Ustvarjalno poletje DRPD prireja ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d. in Knjižnice Mirana Jarca.

»Doma bi gledala televizijo, tukaj pa ustvarjamo in se še igramo,« je povedala Neža, Tristan pa se je s svojim fliperjem v rokah pohvalil, da na Otroškem svetu s prijatelji praznuje rojstni dan. Da tudi najbolj zvestim, dnevnim udeležencem delavnic ni dolgčas, v društvu poskrbijo še s presenečenji, kot je plesanje z Danijelo Hočevar.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča