sreda, 17 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: OZRK Nm obdaril 4360 starostnikov

FOTO: OZRK Nm obdaril 4360 starostnikov

Prostovoljci Območnega združenja RK Novo mesto so v decembru obiskali 4360 starejših od 80 let in jim razdelili novoletno darilo, ki vsebuje brisačo, kavo in pismo Nisi sam- slika drobne pozornosti. Obiskov so starejši vsako leto veseli, zahvalijo se za drobno pozornost, posebej pa so hvaležni prostovoljkam in prostovoljcem, da mislijo na njih.

Zaradi korone, smo letos darila predali pred vrati, a vzeli smo si čas, da smo s starejšimi tudi poklepetali. Prostovoljke so se pozanimale ali so starejši zdravi in kako prenašajo te čudne čase, ali so osamljeni in bi potrebovali več obiskov ali telefonskega družabništva, ki poteka preko novomeškega RK.

Novoletna obdaritev je vsakoletna naloga prostovoljk in prostovoljcev RK, ki jo opravijo z največjim veseljem. Težko jim je, če pridejo k hiši in ugotovijo, da so se starejši odselili v dom, ker niso več zmogli živeti sami. Takih je letos kar veliko. Nekaj pa se jih je preselilo k svojim otrokom, tudi v druge kraje po Sloveniji, tem pa darila zapakiramo in odpošljemo po pošti. Posebej veseli so oskrbovanci v domovih starejših, ko jih obiščemo. Za njih oblikujemo posebna darila, vsaka krajevna organizacija po svojem občutku in poznavanju potreb oskrbovancev domov. Nekateri oskrbovanci postanejo čustveni, saj se svojega kraja zelo radi spominjajo.

Za program novoletne obdaritve starejših prispevajo vse občine, del sredstev pa krajevne organizacije RK namenijo od članarine. Ko je vse razdeljeno se prostovoljke in prostovoljci oddahnejo in že razmišljajo, če bo drugo leto bolj normalno in bo omogočalo srečevanje tudi starejših.(Barbara Ozimek, sekretarka OZ RK Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča