petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Paraolimpijski dan na OŠ D. Kette

FOTO: Paraolimpijski dan na OŠ D. Kette

Na novomeški OŠ Dragotin Kette so pripravili res poseben dan, poimenovali so ga paralimpijski športni dan. Obiskali so jih predstavniki Zveze za šport invalidov Slovenije in Paralimpijskega komiteja Slovenije.

‘Za nas so pripravili zanimive dejavnosti v treh sklopih. Sodelovali so vsi učenci šole, zato smo se razdelili v štiri skupine. Prva si je najprej ogledala predstavitev paralimpijskega športa in spoznavala paralimpijske športne discipline (za najmlajše preko videoposnetkov in pravljic), drugi pa je paralimpijka Lena Gabršček predstavila svojo življenjsko zgodbo o invalidnosti in njenih športnih udejstvovanjih. Tretja in četrta je začela naše druženje v telovadnici, kjer so se po postajah preizkusili v parašportih. Športne aktivnosti so se odvijale na treh postajah – na eni so si učenci s prevezo čez oči podajali zvočno žogo, na drugi smo imeli poligon na invalidskih vozičkih in na koncu še dvoransko balinanje (boccia).

Po malici so se skupine zamenjale, tako da so vsi učenci doživeli, slišali in pridobili veliko novih in lepih izkušenj, ki so jih bili pripravljeni deliti naši gostje.

Nad izvedbo dneva smo bili vsi zelo navdušeni in z veseljem bomo stiskali pesti za njihove nove vrhunske športne dosežke.’ (Dajana Držanič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča