FOTO: Pestro pingpong poletje v Novem mestu

0
259

Nova trenerka v NTK Krka Novo mesto Manca Fajmut, večkratna državna prvakinja in reprezentantka Slovenije, je v način vadbe najmlajših vnesla kar nekaj zanimivih novosti, ki sovpadajo z ‘zahtevami’ počitniških dni.

V torek, 6. avgusta 2017, je najmlajše, ki so se vrnili z dopusta,je znova odpeljala na izlet v neznano. Niso šli daleč. Prejšnjič na bregove lepotice reke Krke, tokrat na Trško goro. Mlade je opozorila na imeniten razgled: Novo mesto je kot na dlani, v ozadju se dvigajo zeleni Gorjanci, ob vijoči se Krki se odpira pogled naprej v ravninska prostranstva proti Brežicam in na Hrvaško ali pa navzgor po gričih in hribih, ki segajo v srce Slovenije.

Seveda je trenerka poskrbela, da se je udeležencem srčni utrip pospešil, kajti Trška gora le ni navaden hrib. Zato se je še kako prilegla senca pod res staro trškogorsko lipo, ki s svojo obliko buri otroško domišljiji (na fotografiji so najbolj ‘utrujeni’). Nato je četico iz NTK Krka na svojem domu sprejela Vertuševa družina, kjer je pingpong doma že petdeset let. Igra ga že več generacij, ena bolje od druge. Gospod Ivan Vertuš je s soprogo pripravil turnir, za nagrado so ob koncu vsi dobili sladoled in nato odšli na zaključek izleta v hladno dvorano v Drgančevju, kjer jih je čakal drugi del treninga. Tam so posneli tudi lep video, ki ga bomo objavili ob priložnosti.

Tudi današnja sreda ni minila brez druženja s pingpongaško žogico. Najprej so mladi namiznotenisači pod skrbnim vodstvo trenerke Fajmutove na Krki odkrivali skrivnosti supanja, popoldan pa so se nekateri znova udeležili sredinega dogodka. V Drgančevju je namreč potekalo že sedmo druženje z nečlani začetniki, ki se udeležujejo posebne akcije NTK Krka Novo mesto – seznanjanja z namiznim tenisom. Danes so na svoje prišli tudi nekateri stareši, ki so dokazali, da jim pingpong ni čisto tuj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj