četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Peti Cicidan je bil aktiven, živahen, prijeten, slasten

FOTO: Peti Cicidan je bil aktiven, živahen, prijeten, slasten

Pa smo ga dočakali – 5. Cicidan. In tega so vzgojiteljice in vzgojitelji novomeškega Vrtca Ciciban pripravili prav na svetovni dan športa. Prireditev je bila namenjena vsem  varovancem, njihovim staršem, dedkom, babicam in prijateljem Vrtca Ciciban Nm.

Cicidan je dan, ki je športno obarvan in z njim spodbujamo aktivno vključevanje vseh prisotnih. Tako so se na 20 športnih postajah sodelujoči urili v spretnostih meta storžev v tarčo, hoji po »lojtri«, igranju mini golfa, preskakovanju gumitvista, hoji vzporedno po cikcakastih deskah, prenašanju prodnikov na leseni kuhalnici in še več. Za vsako izvedeno nalogo so sodelujoči prejeli štampiljko s črko in za sestavljeno besedo CICIDAN prejeli leseno medaljo. Za ves trud in športno zagnanost so se ob koncu lahko posladkali še s slastnimi jabolki. Za glasbeno razpoloženje je poskrbel domači Cicibend, ki ga sestavljajo zaposleni v vrtcu.

V sklopu trajnostnega razvoja so bile športne postaje opremljene z naravnimi in recikliranimi materiali. Za velik doprinos pa se zahvaljujemo profesorjem in dijakom Srednje lesarske šole Šolskega centra NM, ki so nam izdelali lesene medalje. Zdaj pa le naprej, v športnem duhu že proti 6-emu Cicidnevu. (Vesna Čaval, vzgojiteljica, organizatorka Cicidneva)

(foto: Robert Kokol/Foto Asja)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča