FOTO: Pismo bralca-kam brca novomeški nogomet?

0
1375

V redakcijo smo prejeli pismo bralca, ki se sprašuje, kaj se dogaja z novomeškim nogometnim klubom. Pismo objavljamo v celoti.

Kaj se dogaja oziroma kam pluje novomeški nogomet?

Sem eden od staršev mnogih otrok, ki vadijo v nogometnem klubu Krka, sem pa zaskrbljen in razočaran z trenutnim delovanjem tega kluba. Temelj delovanja kluba – društva je vsekakor množičnost, odprtost in transparentnost! Tega v tem klubu že zdaleč ni več!

Klub je postal zaprta sekta nekaterih ljudi, starši smo prepuščeni dobesedno sami sebi, tako pri organizaciji vadbe otrok, opreme,  prevozih na tekme,…

Težava je tudi v transparentnosti kluba, namreč nobeden ne ve dejanske finančne slike kluba, vadnina za treniranje otrok se pobira v gotovini, trenerji niso plačani. Na zadnji članski tekmi v 2.SNL proti prvouvrščeni ekipi NK Triglav je bila slika na stadionu katastrofalna. Tistih 15 domačih gledalcev je lahko videlo žalostno sliko kluba, predvsem neorganiziranost (stadion, varnostniki, pobiralci, ozvočenje,..), vse je bilo na ravni vaške tekme. Mladinci in kadeti iz tekme v tekmo nizajo poraze, ki jih vodijo v drugi razred tekmovanja. Igralci mlajših selekcij bežijo v druge klube, trenerji zapuščajo klub, razočarani ter z neizplačanimi obveznostmi.

Da ne govorim kar tja v en dan, vam prilagam dve fotografiji, ki so nastale med člansko tekmo v 2.SNL. Upam, da ne  odražajo čisto dejansko stanje v NK Krka. Sprašujem se, kje so, oziroma kdo so odgovorni za takšno situacijo v klubu. Ne vem, če je taka slika kluba ravno v ponos generalnemu sponzorju kluba.

Jaz bom dejansko odpeljal otroka nekam drugam, kjer bo lahko treniral in igral nogomet v normalnih in transparentnih pogojih.  Za konec pa, kje so bivši igralci in trenerji, ki so vrsto let delovali v novomeškem nogometu, pa na stadionu ni videti nobenega več?