nedelja, 28 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Plavalčki odlični na Igrah mladih invalidov

FOTO: Plavalčki odlični na Igrah mladih invalidov

Brno na Češkem je med 21. in 25. junijem gostil 12. Igre mladih invalidov Emil Open 2023. Na igrah je tekmovalo 15 držav, zelo uspešno pa so barve Slovenije zastopali člani Športnega društva Plavalček.

Pet paraplavalcev: Maja Bartolj, Larisa žibert, Miha Pavlič, Maj Režman in Tilen Mijoković so v četrtek plavali kvalifikacije, naslednji dan pa so se pomerili v finalih.

Najbolj so blestela naša dekleta: Maja Bartolj je osvojila zlato medaljo na 50m hrbtno in bronasto medaljo na 50m prosto. Larisa Žibert pa je osvojila bronasto medaljo na 50m hrbtno in bila 4. na 50m prosto.

Fantje pa so za konkurenco imeli res profesionalce (Čehe in Ukrajince), ki jim je Tilen Mijiković dal vetra na 100m prosto in osvojil zlato medaljo, na 100m prsno pa je moral premoč priznati Ukrajincu in je tako bil srebrn.

Miha Pavlič in Maj Režman sta se res suvereno borila s temi istimi Ukrajinci in Čehi, in tako močno izboljšala osebni rekord, za medalje pa jima je zmanjkalo, tako je bil Miha Pavlič 4. na 50m prsno in prosto, Maj Režman pa je osvojil 5. mesto na 50m in 100m prsno.

(ŠD Plavalček, Tatjana Lapuh)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča