FOTO: Po trku vozilo obstalo na tirih, vanj je trčil vlak, zamude

15
3646

Ob 13.17 uri sta na Šegovi ulici v Novem mestu na zavarovanem železniškem prehodu zgodila nesreča. Po naših podatkih je vozilo na spolzkem cestišču trčilo v vozilo pred seboj in slednjega potisnilo na železniške prehod. V tem času pa so se zapornice zaprle. Takrat je prispel tudi vlak, ki je trčil v vozilo.

Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče in poškodovano vozilo odstranili na parkirišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Posredovala je Avtovleka Hren.

Bralec pa nas je opozoril na zastoje v železniškem prometu, ki bi bili lahko krajši. Objavljamo njegovo opažanje nastalih razmer: 

Glede na to, da se je pripetila prometna nesreča na ŽCP Šegova, bi človek pričakoval, da se znajo novomeški železničarji ustrezno temu tudi odzvati ter minimalizirati  zamude v prometu.
Vlak št 3234, ki vozi na relaciji Metlika – Ljubljana, je imel žal ta izredni dogodek. Seveda se vsak normalen človek zaveda, da ta vlak ne bo kmalu nadaljeval svoje vožnje.  
Vlak št. 3216, ki vozi na relaciji Novo mesto – Ljubljana, bi lahko normalno odpeljal iz Novega mesta in ne čakal na vlak  št. 3234, da ga združijo v eno. S tem bi se marsikateremu potniku zmanjšalo čakanje, saj bi lahko šel na naslednji vlak, kateri bi lahko bil reden!
Tako so namreč potniki od Novega mesta dalje čakali celo 103 minute, nekateri pa 48 minut. To je podatek za Trebnje. Podobno so storili tudi z vlakoma št. 3378 in 3384 in jih v Novem mestu združili v enega. Tu se vidi sposobnost novomeške operative, kako se da zabiti promet in posledično temu verižiti zamude v obe smeri v popoldanski konici.
Pa da ne boste mislili, da se mi ne sanja o železnici. Prekleto dobro poznam razmere, čeprav od zunaj. Včasih so stari mački takšne zadeve popedenali v nulo in minimalizirali zamude, sploh pa ob dejstvu, da ima večino vlakov v smeri Ljubljane svojo začetno postajo Novo mesto, je še zaključil bralec.

15 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj