FOTO: Po ujmi skupaj za Albina in Marijo

FOTO: Po ujmi skupaj za Albina in Marijo

-
0 306

Območno združenje RK Novo mesto je zaključilo z akcijo zbiranja pomoči po neurju na Bušincu, ki ga je prizadelo septembrsko neurje. Vsa zahvala gre za nesebično pomoč, ki ste jo izkazali številni za brata in sestro, Albina Fabjana in Marijo Muča, ki jima je podrto drevo uničilo streho njunega domovanja.

Z OZRK Nm so sporočili:

Združili so se Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice in Občina Dolenjske Toplice ter Karol Stopar, ki je koordiniral obrtnike in nadziral izvedbo. Sodelovali so donatorji, posamezniki in podjetja, zbirali smo finančna sredstva in obrtniška dela. Danes vse kar je bilo narejenega predajamo Albinu in Mariji.

Na staro hišo, ki jo uporabljata brat in sestra in je last njunega brata Jožeta, se je v neurju
julija, zrušil hrast in močno poškodoval ostrešje in sobo, ki jo je uporabljala Marija za
bivanje. Popravilo, si zaradi skromnih dohodkov ne bi mogla urediti sama.

Narediti je bilo potrebno gradbena dela za novo ostrešje, prekriti streho, napeljati na novo
dotrajano elektriko, stene obložiti s knaufom in prostor opremiti.  V akciji smo zbirali finančna sredstva in zbrali (od 23 posameznikov, RK in Občina DT): 2.532,26 EUR. Sredstva smo porabili za vse tisto, kar nismo mogli pridobiti 100% z donacijami.

V akciji smo prosili obrtnike in trgovine, da donirajo material, storitve ali odobrijo popuste
(sodelovalo jih je 7), njihov prispevek je ovrednoten na: 6.337,84 EUR. Dogovarjanje z donatorji, usklajevanje del, nabava materiala in gradnja bi bila dosti bolj težavna, če se ne bi imeli prostovoljca, ki je skrbel za vse, Karla Stoparja.

K akciji so pristopili številni, ki so pomagali s finančnimi sredstvi in delom: Roles, d.o.o., GVT Štravs, d.o.o., Janko team, d.o.o., Pagras, d.o.o., GG Novo mesto, d.o.o., Štravs Sandi, s.p., Ursa Slovenija, d.o.o., Robert Tekavčič, s.p., Darko Vidic, s.p., Kramaršič, d.o.o., Društvo krajanov Sušica. Občina Dolenjske Toplice, KORK: Dolenjske Toplice, Drska, Bučna vas, Mirna Peč, Majde Šilc, Gotna vas, Brusnice.

Posamezniki prostovoljci, ki so prispevali material, storitve in prostovoljno delo: Stopar Karol, Aleš Gradišar,
Jože Bojanec, Igor Hodnik, Miro Zupančič. 
(OZRK Nm)