četrtek, 18 julija, 2024
DomaŠportFOTO: Pokal Slovenije in novomeške gimnastičarke z medaljami

FOTO: Pokal Slovenije in novomeške gimnastičarke z medaljami

Minuli vikend je v Ljubljani potekalo tekmovanje Pokal Slovenije v športni gimnastiki, katerega se je udeležilo 38 deklet iz Gimnastičnega društva Novo mesto.

V soboto, 27. maja, so se pomerile tekmovalke, ki tekmujejo v mednarodni stopnji ter starejše tekmovalke stopenjskega sistema.

V mednarodni stopnji je med mlajšimi deklicami nastopila Ema Lesjak, ki znova dokazuje, da je izjemno nadarjena gimnastičarka. Med posameznicami je osvojila prvo mesto v mnogoboju ter na parterju. Na gredi je osvojila srebrno medaljo, na preskoku pa bronasto. Medalja se ji je za desetinko točke izmuznila na dvovišinski bradlji, kjer je bila četrta, prav tako četrta je bila na vrtalici. V kategoriji kadetinj na preskoku Živa Tomažič osvojila drugo mesto ter srebrno medaljo. Na dvovišinski bradlji je osvojila četrto mesto, peta je bila na vrtalici, gredi in parterju, skupno pa je v mnogoboju osvojila šesto mesto.

V šesti stopnji smo imeli dve predstavnici (Nika, Melanie). Boljša je bila Nika Belavič, ki je osvojila deveto mesto.

Dekleta sedme stopnje so nas razveselila z ekipnim tretjim mestom. Posamično je bila Ema Tomažič četrta in le za tri desetinke zaostala za tretjim mestom.

V nedeljo so v stopenjskem sistemu tekmovale mlajše tekmovalke.

Deklice 1.stopnje (Lila, Manca, Valentina, Mareja, Lina B.T) so bile ekipno četrte. Posamično je v 1. stopnji do 8 let Valentina Šinkovec zasedla deveto mesto, Mareja Hrovat pa je bila deseta. V 1. stopnji nad 8 let je bila Lila Kovačič peta, Manca Grubar pa deseta.

V drugi stopnji je tekmovalo 12 deklic. Prva ekipa je osvojila tretje (Maša, Mia, Zala, Iza, Vida.), druga ekipa pa sedmo mesto (Ema Š., Paula, Anja, Ema L., Mojca).

Posamično so bile v 2. stopnji do 8 let med prvih deset tri deklice: Mia Butalin je bila četrta, Iza Pekolj deveta in Ema Škrbec deseta. V 1. stopnji nad 8 let je Maša Grubar zasedla odlično drugo mesto, Zala Zagorc pa je bila peta.

Deklice tretje stopnje so ekipno osvojile šesto mesto (Naja, Špela, Julija, Zala). Posamično je bila v kategoriji deklic nad 9 let najboljša Sara Berk z enajstim mestom.

V četrti stopnji smo imeli samo dve predstavnici (Ema, Sara). Boljša je bila Sara Ramuta, ki je osvojila štirinajsto mesto.

Peta stopnja je ekipno osvojila peto mesto (Klara, Neža, Vita, Julija, Živa). Posamično sta bili s najboljši Klara Matoš in Neža Primc, ki sta si delili štirinajsto mesto.

(Gimnastično društvo Novo mesto)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča