FOTO: Ponosni na naše odlične doktorje

0
2079
Moj zdravnik 2020, zakljucna prireditev, podelitev nagrad ter sprejem nagrajencev pri predsedniku Pahorju; Ljubljana, Slovenija 28.09.2020 Foto: Jure Makovec / Finance

Revija Viva vsako leto izbere zdravnike, ki so po mnenju pacientov največji doprinos slovenskemu zdravstvu in so z njimi tudi najbolj zadovoljni. In na dolenjskem smo lahko še kako zadovoljni, saj imamo številne medicinske strokovnjake in ostalo osebje bolnišnice in tudi zdravstvenega doma.

Letošnja dobitnica naziva moja zdravnica je ginekologinja Hatije Ismaili iz novomeške Splošne bolnišnice. Podeljena so bila še številna druga priznanja, nagrajence pa je sprejel predsednik države Borut Pahor.

Dr. Hatije Ismaili se je v Slovenijo preselila pred 17 leti, po študiju medicine na Reki v Hrvaški. Kot ginekologinja se je zaposlila v novomeški splošni bolnišnici, kjer še vedno dela. Priznanje ji pomeni zelo veliko, jo pa hkrati tudi zavezuje, da svoje znanje nadgrajuje, da se posveti morebitnim napakam, jih odpravi in postane še boljša, je dejala na podelitvi priznanj.

Hatije Ismaili je poudarila, da verjetno pacientke še bolj kot strokovno opravljena operacija, navzočnost in pomoč v porodnišnici prepriča njeno zanimanje za celotno zgodbo njihovega življenja. Dodala je, da se je svojih pacientk najbrž dotaknila prav z osebnim pristopom in iskreno željo po tem, da bi jim lahko celostno pomagala, ne le kot zdravnica, ampak kot človek.

Bralci in očitno tudi pacienti ter ostali, ki želijo pomagati in zaupajo, zaupamo v zdravstvo in izkušnje ter znanje ljudi so v t.i. kategoriji moj ortoped 2020 izbrali prav tako novomeškega doktorja, dr. Gregorja Kavčiča.

(foto: Jure Makovec, Finance)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj