FOTO: Poraz Krke na obali

0
82

Rokometaši novomeške Krke so v 9. krogu NLB lige gostovali na vročem terenu pri ekipi RD Koper. Gostitelji se po medlem uvodu v sezono počasi pobirajo in vzpenjajo po lestvici. V domači Bonifiki so dosegli četrto zmago in se po številu točk izenačili s Krkaši, ki so jih na domačem terenu ugnali s 23:27 (13:13).

Prvi polčas je sicer minil v enakovredni predstavi. Gostitelji so si v 21. minuti resda priigrali tri gole prednosti (11:8), a so varovanci trenerja Mirka Skoai dokaj hitro nevtralizirali zaostanek in sedem minut kasneje izenačili na 12:12, s poravnanim izidom na 13 pa sta moštvi sklenili prvi del srečanja. Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, Koprčani in Novomeščani so se borili do skrajnih meja in pokazali izjemno željo. Vseskozi je bilo izenačeno, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, prvo prednost dveh golov pa si je priigrala domača ekipa v 50. minuti, ko je Nejc Planinc zadel za vodstvo s 24:22.

Tekma pa še zdaleč ni bila odločena, Novomeščani so skušali ujeti Koprčane, ki so v končnici prikazali bolj zrelo predstavo in v 56. minuti prvič na dvoboju povedli za štiri gole (29:25) ter s preudarno igro odbili vse napade Krkašev, ki jim je ob samem zaključku tekme padla koncentracija, za morebitni preobrat pa se naredili nekaj nepotrebnih napak. V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Nino Grzentič, pri Krki pa Jernej Papež, oba sta dosegla po devet golov.

Novomeščani, ki v sredo v svoji dvorani gostijo ekipo Celja Pivovarne Laško, so se z današnjim porazom na lestvici izenačili s Koprčani, obe ekipi sta na trenutnem 7. mestu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj