FOTO: Posavski študenti častili po pol litra

FOTO: Posavski študenti častili po pol litra

-
0 14

Tudi letos v aprilu v Sloveniji poteka tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! v organizaciji Študentske organizacije Slovenije. Akciji, ki je izvedena dvakrat letno, se vsako leto pridruži tudi Zveza ŠKIS s svojimi članicami. Dobrodelnemu projektu se je zaradi želje po ozaveščanju predvsem mladih o bistveni človeški dolžnosti in vrednoti – pomoči sočloveku, letos ponovno pridružil tudi Klub posavskih študentov.

Krvodajalska akcija Častim pol litra! v Krškem je potekala v četrtek, 11. 4. 2019, in petek, 12. 4. 2019, med 7. in 13. uro v prostorih Mladinskega centra Krško. Organizatorji so veseli ponovnega odličnega odziva Posavcev in uspešnega sodelovanja z Rdečim križem Krško.

KPŠ-jevci tudi po zaključeni dobrodelni akciji v Krškem študente in ostale, ki v tem času niso mogli darovati krvi, pozivajo h krvodajalstvu skozi vse leto, saj se lahko samostojno kadarkoli napotijo na lokalne centre in opravijo krvodajalsko poslanstvo. Študentje, ki se izobražujejo v prestolnici in se niso mogli udeležiti posavske akcije, imajo naslednjo možnost že 21. maja 2019 v Ljubljani.

Organizatorji se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so v teh dveh dneh častili pol litra in tako pripomogli k uspehu akcije in s svojim zgledom morda spodbudili tudi ostale h krvodajalstvu in jim pokazali, da je solidarnost pomembna vrednota, ki jo cenijo in spodbujajo tudi študentski kubi. (Klub posavskih študentov)