petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Poškodovan motorist na dolenjski AC. Poziv očividcem!

FOTO: Poškodovan motorist na dolenjski AC. Poziv očividcem!

Na dolenjski avtocesti potekajo dela. Tako je tudi na odseku Bič in vse do nekdanje cestninske postaje Dob in obratno. Omejitev hitrosti je najprej 100 km/h, potem 80 km/h. Pri uvoz Bič na AC pa je omejitev 60 km/h, saj zaradi del ni t.i. vključevalnega pasu, zato velja omejitve še posebej spoštovati.

Ob 16.56 uri se je na uvozu avtocestnega priključka Bič v smeri Ljubljane, zgodila prometna nesreča oz. je padel voznik motorja. Motorist se je pri tem poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje. Na zdravljenje v SB Novo mesto pa so ga odpeljali reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje in PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč ponesrečencu. Delavci DARS-a so zavarovali kraj dogodka in očistili cestišče. Promet na tem delu avtoceste je bil dalj časa oviran.

Policisti PU Nm pozivajo očividce prometne nesreče. Motorist naj bi vozil po levem prometnem pasu, ko je nenadoma pred njega zapeljal voznik temnejšega osebnega avtomobila, po vsej verjetnosti znamke Audi ali Volvo, ljubljanskih registrskih oznak. Motorist se je avtomobilu umikal, potem pa izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval.

Pozivajo voznika osebnega avtomobila in vse, ki so nesrečo oziroma padec motorista opazili ali karkoli vedo o nesreči, da to sporočijo policistom na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča