FOTO: Povzročitelj nesreče z 2,3 promila alkohola

0
2505

Okoli 22. ure so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Prijateljevi ulici v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 51-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.
Foto: PP Trebnje

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa med Mrtvicami in Kerinovim Grmom ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, zato so zapeljali za njim in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola. Avtomobil Volkswagen polo, v katerem so našli tudi ukradeno registrsko tablico so zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 20. ure so sevniški policisti v Rovišču pri Studencu ustavili voznika osebnega avtomobila Opel frontera. 47-letni voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Šentjernejski policisti so okoli 21. ure v Grmovljah prav tako ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 49-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,25 miligramov alkohola, so Renault clio zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 21.30 so policisti PP Krško na Valvasorjevem obrežju med kontrolo prometa ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,16 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V noči na 6. 10. je z delovišča v Dobruški vasi nekdo odtujil premični semafor in s tatvino povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Med 5. 10. in 6. 10. je v Srebrničah neznanec skozi vrata vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov.

Okoli 14. ure je na Maistrovi ulici v Novem mestu nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Med vlamljanjem ga je zalotila stanovalka, storilec pa je pobegnil s kraja.

Na Seidlovi cesti v Novem mestu je med 5. 10. in 6. 10. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil plinsko jeklenko, motorno žago in žar za peko.

V Laščah je med 18. in 21. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

Med 17.30 in 21.30, ko so bili stanovalci odsotni, je na Raki neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, v tem obdobju pa vlamljajo največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidejo le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustijo prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, da so pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujemo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, še sporočajo policisti PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj