FOTO: Požar na deponiji lokalizirali, zgorelo 150 ton odpadkov

0
3753

V Krškem so nekaj po 18. uri na Kostakovi deponiji Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad zagoreli odpadki. Požar gasijo gasilci PGE Krško, PGD Dolenja vas, Krško, Videm, Zdole, Leskovec, Smednik, Raka, Veliki Trn, Gora, Veliki Podlog, Senovo, Brestanica in Podbočje. Gasilci so požar na odpadkih lokalizirali. S pomočjo delovnih strojev odpadke razmetavajo in z današnjim dnem (petek) nadaljujejo z gašenjem požara. Predstavniki podjetja so pojasnili, da je zgorelo okrog 150 ton odpadkov, materialna škoda pri tem ni nastala. Po njihovih zagotovilih požar ni vplival na onesnaženje vodnih pitnih virov. V podjetju sklepajo, da se je iskra, ki je zanetila ogenj, vžgala samodejno, za kar so lahko med drugim krive visoke temperature.

Policisti in kriminalisti zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara. Ogled požarišča bodo opravili, ko bodo razmere to omogočale. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Prebivalce Spodnjega Starega Grada, Krškega in Leskovca so v četrtek pozvali, da upoštevajo navodila pristojnih služb na terenu in zaprejo vrata ter okna stanovanjskih objektov.

(foto: Marko, Marjan)