nedelja, 25 februarja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Praznik OŠ Dragotin Kette

FOTO: Praznik OŠ Dragotin Kette

Novomeška Osnovna šola Dragotin Kette je bila ustanovljena leta 1955 in je ob selitvi v nove prostore leta 1978 dobila ime po  pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju.

Zato vsako leto praznujemo dan šole in Kettejev dan na datum njegovega rojstva, 19. januarja. Letos je bilo praznovanje Kettejevega dne nekoliko drugačno, saj skrbimo za zdravje in  dosledno upoštevamo higienske ukrepe. Tako se je vsak razred spomnil pesnika  na svoj  način, v svojem mehurčku. Učencem so učiteljice pripravile vrsto dejavnosti v okviru  kulturnega dne. Brali so Kettejeva dela, reševali kviz o pesnikovem življenju, si ogledali  predstavo Šivilja in škarjice, ilustrirali Kettejeve basni in risali pesnika. Ob koncu kulturnega  dne so učenci zapeli še Kette rap, ki je postal kar šolska himna. Upam, da ga bomo drugo leto spet lahko zapeli vsi skupaj.

Naša šola ni kulturna šola samo po imenu. Trudimo se, da kulturo širimo na vsakem koraku, da smo spoštljivi drug do drugega in razumemo naše različne potrebe. Saj vsi ljudje  potrebujemo isto – da nas nekdo sprejema in spoštuje take, kot smo. Brez obsojanja ali  pomilovanja. (Damijana Karlič)
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča