FOTO: Praznujemo mir in mega plakat

0
83

“Praznujemo mir” je naslov 30 kvadratnih metrov velikega plakata miru, ki so ga dolenjski otroci ustvarili v novomeški Qlandii. Odprta je tudi razstava likovnih del osnovnošolcev, ki so so upodobili svoje misli na temo “Praznujemo mir”.

V novomeški Qlandii je na ogled razstava plakatov miru, ki so jih na 29. natečaju z naslovom PRAZNUJEMO MIR izdelali otroci iz 9-ih dolenjskih osnovnih šol. Razstava, na kateri si lahko ogledate 67 likovnih del osnovnošolcev bo na ogled ves april, videli pa boste lahko tudi mega plakat miru, ki so ga otroci izdelali na otvoritveni slovesnosti.

Lions klub Novo mesto, ki je v okviru mednarodnega natečaja organiziral dogajanje na Dolenjskem, je le eden od številnih klubov, ki to počno po vsem svetu. In s ponosom lahko povemo, da sta kar dva od dolenjskih osnovnošolcev prišla v najožji izbor na nacionalnem nivoju, Lea Štubljar iz OŠ Bršljin pa je s svojim plakatom miru, ki je hkrati zmagovalni v Novem mestu, na državnem natečaju zasedla drugo mesto.

Na odprtju razstave so otroci izdelali 30 kvadratnih metrov velik mega plakat miru, vodja natečaja v Novem mestu Vladimir Bahč iz novomeškega Lions kluba pa je vsem mentorjem in otrokom podelil posebna priznanja in zahvale za sodelovanje in jih povabil k ustvarjanju tudi v naslednjem šolskem letu. Odprtje pa so obogatili učenci OŠ Center iz Novega mesta ter mladi plesalci Plesnega centra Dolenjske.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj