FOTO: Prenovljen Športno rekreacijski center Loka

0
225

Območno združenje RK Novo mesto se v soboto, 8. aprila 2017, že osmo leto zapored pridružuje vseslovenski akciji Slovenske filantropije Dan za spremembe. S tem dnem želimo spreminjati naše okolje in družbo na bolje in opozoriti, da vsak posameznik lahko prispeva k spremembam. Letošnji  moto je spodbujati in širiti sodelovanje, saj skupaj zmoremo več in lahko v enem dnevu naredimo vidno spremembo.

Letos smo se v sodelovanju z Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto odločili, da obnovimo objekte na Športno rekreacijskem centru Loka. K sodelovanju smo povabili veliko različnih akterjev, odzvalo se je 20 organizacij, tako smo z 70 prostovoljci opravili skoraj 350 ur prostovoljnega dela. Največ prostovoljcev je bilo z Območnega združenja in Krajevnih organizacij RK, iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela je s svojimi mentorji sodelovalo 15 otrok družin z migrantskim poreklom, od šol sta najbolje zastopani Gimnazija Novo mesto in Ekonomska šola Novo mesto. Sodelovali so tudi podjetniki, upokojenci, cele družine… Za nabavo materiala so poskrbeli zavod, novomeški Rdeči križ in prostovoljci, malico je donatorsko prispevalo Gostišče Loka.

Prostovoljci smo se po pozdravnem nagovoru organizatorjev razdelili v skupine in se lotili dela: brušenja in barvanja igral, klopc, vrat, hiške, kovinskih stebrov in okopavanja (ali urejanja) steze za tek in skok v daljino.

Ob zaključku akcije smo prostovoljcem predstavili tudi izvedeno akcijo v številkah, se ozrli na sijoče sveže prebarvane objekte in poslovili z besedami, da je Dan za spremembe dodobra spremenil in polepšal Športno rekreacijski center Loka. Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Nm