četrtek, 28 marca, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: Prestižno priznanje ADMA odličnost Metki Resnik

FOTO: Prestižno priznanje ADMA odličnost Metki Resnik

Komisija za izbor prejemnice nagrade ADMA odličnost 2023 je imela letos ponovno težko delo, saj je morala izbirati med tremi odličnimi TOP finalistkami; Metko Resnik, Nastjo Car Kolenović in Branislavo Saro Mitrović. Tokrat sta bili nagradi podeljeni v dveh kategorijah, in sicer male in srednje velike organizacije, ki jo je s ponosom prejela naša članica Metka Resnik iz Mestne občine Krško, v kategoriji velike organizacije pa Nastja Car Kolenović iz Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.

Metka Resnik je od leta 2002 poslovna sekretarka v kabinetu župana Mestne občine Krško. Samostojno načrtuje in organizira ter vodi delovne procese v kabinetu župana, skrbi za časovno razporejanje delovnih obveznosti župana in direktorice občinske uprave, usklajuje in organizira sestanke in različna srečanja z občani ter za uporabo poslovnega in delovnega protokola v odnosu z občani in poslovnimi partnerji in še bi lahko naštevali. O svojem delu z veseljem pove: »Dobra poslovna podpora pomeni predvsem veliko čustvene inteligence in potrpežljivosti. Z županom in ostalo vodstveno ekipo sem vzpostavila odnos, ki pomirja in da vsakemu občutek, da je najbolj pomemben. Poznavanje nadrejenih je osnova, posledično to pomeni odprto in neposredno komunikacijo med nami. Imam razvite komunikacijske in socialne veščine ter visoko osebnostno čvrstost in stresno odpornost, sem odgovorna, kreativna, samostojna pri svojem delu, zelo iznajdljiva, velikokrat pa prevzamem tudi vlogo psihologa. Ker župan tudi javno pohvali moje delo, vem, da sem na pravi poti.«

Janez Kerin, župan Mestne občine Krško, poudarja, da je nagrajenka v občinski upravi nepogrešljiva, saj nenehno predlaga nove dobre prakse in skrbi, da je delo v kabinetu župana opravljeno na visoki ravni. Opiše jo s samimi presežki, ki samo potrjujejo, da je bilo odličje zagotovo predano v prave roke: »V veliko veselje ji je delo z ljudmi, je komunikativna in rada spoznava nove ljudi. Na probleme gleda kot na izzive in jih rešuje sproti in uspešno. Vedno najde dobro besedo za svoje sodelavce in skrbi za dobro podobo Občine tudi v prostem času. Rada pomaga in se vedno vključi v projekte, ki so zunaj njenega opisa del in nalog. Je samozavestna, kar se odraža v odločnosti v pomembnih in kočljivih trenutkih. Je tudi članica več odborov in komisij na področju kulture in športa, kjer s svojo zavzetostjo, strokovnostjo in izkušnjami bistveno pripomore k realizaciji njihovega letnega programa.«

Pod okriljem Planeta GV in Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije je potekal že 31. Kongres ADMA v Portorožu, ki je imel tokrat rdečo nit zajeto v sloganu »Močnejši od sprememb.« Za Klub poslovne odličnosti Dolenjske, Bele krajine in Posavja je bilo letošnje srečanje še toliko bolj posebno, saj je naša članica Metka Resnik iz Posavja prejela prestižno priznanje ADMA odličnost leta 2023.

Kongres ADMA že dobra tri desetletja povezuje vse, ki skrbijo, da ključni procesi v organizacijah javnega in zasebnega sektorja potekajo utečeno in učinkovito. Na letošnjem druženju, ki je potekalo od 18. do 20. maja 2023 v dvorani Europa Grand hotela Bernardin v Portorožu, smo se dotaknili pomembnih tem, od prilagajanja novi normalnosti in ohranjanju stabilnosti v sodobnem času, do kibernetske varnosti, učinkovite komunikacije, digitalizacije ter skrbi za osebnostno dobro počutje in blaginjo, ki je temelj tudi za uspešnost v delovnem okolju. Bogat tridnevni program je postregel s številnimi novimi uvidi, uporabnimi informacijami ter konkretnimi tehnikami za soočanje z vsakodnevnim stresom na delovnem mestu in ohranjanje ravnovesja.

Kongres je otvorila Polona Koštomaj, poslovna direktorica Planeta GV, kot moderator pa ga je povezoval voditelj Mario Galunič. Za odlična predavanja so poskrbeli različni govorci in predavatelji doc. dr. Živa Veingerl Čič, dr. Urban Kordeš, Aleksander Bastl, Karmen Pangos, Maja Remic, Boštjan Koritnik, Janja Milič Velkaverh, Goran Novkovič, Polona Požgan, Aljoša Bagola in drugi.

Za nami so torej trije dnevi druženja z več kot 400 udeleženci, z več kot 25 ur strokovnih vsebin in več kot 20 različnimi govorci in predavatelji.

Kljub napornemu tempu ni manjkalo prijetnega druženja, zabave, novih poznanstev in prijateljstev, izpeljale pa smo tudi tradicionalno Srečanje rdečih majčk s pohodom do Pirana, ki se ga je udeležilo 13 naših članic.

Iz srca pa še enkrat čestitamo naši Metki Resnik, ki je z osvojenim odličjem celotnemu dogodku dodala prav poseben pečat.

Zapisala: Nina Krajnc, članica aktivne delovne skupine

(Foto: Adma, Planet GV)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča