četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaFOTO: Pri Birčni vasi iztiril vlak. Brez huje poškodovanih.

FOTO: Pri Birčni vasi iztiril vlak. Brez huje poškodovanih.

Okoli 21.30 ure se je v neposredni bližini Birčne vasi pri Novem mestu zgodila železniška nesreča. Po prvih informacijah je iztirila vlakovna kompozicija potniškega vlaka, zaradi podrtega drevesa na železniških tirih. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu in Stranska vas, ki so tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon in pomagali potnikom v vlaku. Na terenu je bilo sedem poklicnih in 21 prostovoljnih gasilcev.

Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in
incidentov Ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o
ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, pa so sporočili s PU Nm.

S Slovenskih železnic so sporočili, da bo na relaciji Uršna sela – Novo mesto, namesto vlaka številka 3224 (redni prihod Novo mesto 21:37), vozil nadomestni avtobusni prevoz. Prav tako bo vozil nadomestni avtobusni prevoz, na relaciji Novo mesto – Metlika, namesto vlaka številka 3227 (redni prihod Metlika 23:26). Nastajale bodo daljše zamude.

(foto: Facebook, DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča