sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Pri Šmarjeti se je moški predal specialcem

FOTO: Pri Šmarjeti se je moški predal specialcem

Na območju Policijske uprave Novo mesto ni dolgčas. Danes, nekaj po 9. uri, so policisti prejeli prijavo o grožnjah pri Šmarjeti oz. proti Zburam. Prijavitelj naj bi prijavil moškega, ki mu je grozil, slišali so poke, a za slednje ne morejo potrditi, da gre za streljanje. Na kraj je bilo napotenih več policistov in policijski pogajalec, saj se je moški umaknil v hišo. Zaradi varnosti oz. narave dogodka je območje zavarovano, je za DolenjskaNews potrdil Robert Perc, vodja OKC PU Nm. Okoli 13. ure se je dogodek zaključil, brez uporabe t.i. prisilnih sredstev.

S Policijske uprave Nm so posredovali še nekaj informacij: Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin je moški v hiši
(kasneje so ugotovili, da gre za 85-letnika, ki tam stanuje), zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge.

Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti v skladu s predvidenimi postopki preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop. Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje. Policisti Specialne enote Policije so nekaj pred trinajsto uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli. Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole. Komisija sektorja kriminalistične policije opravlja ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

(foto: DolenjskaNews)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča