FOTO: Pri Žabjaku spet gorelo. Bo kakšna kazen?

0
3021

Imamo obvezno osnovno šolo, kjer naj bi se naučili brati in še kaj drugega. Nekaterim tudi to ne gre najbolje in se ne zmenijo za vsa opozorila v teh dneh, saj je velika požarna ogroženost naravnega okolja in je prepovedano vsakršno kurjenje ali odmetavanje gorečih stvari na prostem. Še bolj pa moti, da skoraj vsak dan gori tam, kjer veljajo samo njihova pravila. Ko pa zadeva uide izpod nadzora pa so klici na pomoč. Okoli 19.40 ure je spet zagorelo pri Žabjaku. Neuradno naj bi ognjeni zublji zajeli vozilo. Čigavo, kako in še kaj, ni znano. Znano je to, da si nekateri tamkajšnji prebivalci dovolijo prav vse. Sankcij ponavadi ni. Posredujejo gasilci PGD Kamence in GRC Nm.

Ob 19.43 je v ulici Brezje v Novem mestu gorelo zapuščeno osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na vozilu pogasili. Gasili so tudi okoli 100 kvadratnih metrov brežine, po kateri je bilo porinjeno goreče vozilo. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto.

Ob 16.08 je pri avtocestnem izvozu Novo mesto-vzhod gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Ždinja vas so pogasili gorečo podrast in drevje na površini okoli enega hektarja in pol.

Ob 15.19 je ob cesti Novo mesto–Metlika, pri Koroški vasi v občini Novo mesto, gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Podgrad-Mehovo so pogasili gorečo podrast v gozdu na površini okoli enega hektarja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj