torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Prijeli tihotapca in prestregli ilegalce

FOTO: Prijeli tihotapca in prestregli ilegalce

Med poostrenim nadzorom na avtocestnem postajališču Starine so policisti 23. 9. okoli 9. ure ustavili osebni avtomobil znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da 43-letna državljanka Slovenije in 44-letni državljan Slovenije v prtljažniku avtomobila prevažata tri državljanke Kitajske, ki so pred tem nezakonito prestopile državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost, ju pridržali in kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljankami Kitajske še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila moldavskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu odkrili tri državljane Pakistana in tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili še tri državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana in šest državljanov Pakistana, na območju Zastave (PP Črnomelj) tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(foto: PU Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča