ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Prijeli vlomilca. So predmeti vaši? Prijeli tudi tatu bakra

FOTO: Prijeli vlomilca. So predmeti vaši? Prijeli tudi tatu bakra

Vodnika službenega psa PP VSP Novo mesto prijela vlomilca in tatu in poziv oškodovancem.

V noči na 23. 6. so bili policisti PU Nm obveščeni, da naj bi v Prečni zamaskirani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil več suhomesnatih izdelkov. Oškodovanec je storilca zalotil, vendar mu je uspelo pobegniti. Takoj zatem smo bili obveščeni, da naj bi storilec enakega opisa izvršil tatvino tudi na območju Kuzarjevega Kala. OKC je o tem takoj obvestil policiste na terenu. Vodnika službenega psa PP VSP Novo mesto sta storilca izsledila. Poskušal je pobegniti, zato sta zoper njega uporabila prisilna sredstva in ga obvladala. Osumljencu, ki so ga že obravnavali zaradi več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, tudi roparske tatvine, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zasegli so mu več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov in tatvin. 29-letnega osumljenca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti PP Novo mesto nadaljujejo s preiskavo in pozivajo oškodovance, ki bi prepoznali zasežene predmete, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na 07 33 27 400.

(foto: PP Nm)

Policisti PP Dolenjske Toplice prijeli tatu bakra

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili obveščeni o tatvini bakrene žice v vrednosti okoli 6.000 evrov iz podjetja v Žužemberku. Opravili so ogled in v okviru preiskave ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 28-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin
kaznivega dejanja tatvine, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča