FOTO: Primož že drugič najboljši s programersko žilico

FOTO: Primož že drugič najboljši s programersko žilico

-
0 211

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu je v četrtek potekalo tretje Tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce.

Na tekmovanju, ki postaja že tradicionalno, so se pomerili dijaki Gimnazije Brežice, Gimnazije Črnomelj, Šolskega centra Krško-Sevnica in Šolskega centra Novo mesto.

In kakšni so bili rezultati? Prvo mesto na tekmovanju je s 63 osvojenimi točkami osvojil dijak Gimnazije Brežice Primož Bogner, ki je tako na tekmovanju zmagal že drugo leto zapored. Drugega mesta se je veselil dijak Šolskega centra Novo mesto Andraž Bajec (53 točk), tretje mesto pa sta si razdelila lanskoletna četrtouvrščena dijakinja Lea Lukovica (Gimnazija Brežice) in Matej Marolt (ŠC Novo mesto) – oba sta dosegla 40 točk. Čestitamo!

Ob razglasitvi najboljših je zbrane učitelje in tekmovalce nagovorila prodekanja FIŠ za izobraževanje FIŠ, doc. dr. Katarina Rojko, ki se je vsem zahvalila za udeležbo in dodala: »Upam, da ste današnji dan preživeli prijetno in se uspešno soočili z izzivi, ki smo vam jih pripravili v obliki nalog. Na naši Fakulteti smo prepričani, da tekmovanje dijakom koristi kot preverjanje znanja in si obenem želimo, da vas motivira pri učenju za nadgradnjo vašega znanja!” Dodala je tudi, da upa, da se bodo sodelujoče šole in dijaki nižjih letnikov na tekmovanja še vračali, dijake četrtih letnikov pa je povabila, da v prihodnjem letu svoja znanja nadgrajujejo tudi kot študenti FIŠ.

Ocenjevalno komisijo tekmovanja sta sestavljala izr. prof. dr. Blaž Rodič in doc. dr. Panče Panov, naloge pa je pripravil doc. dr. Borut Lužar.

Zahvaljujemo se podjetjema GEN Energija in Gallus, ki sta prispevali nekaj daril za vse udeležence, ter Intersparu Novo mesto, ki je znova poskrbelo, da tekmovalci niso bili lačni, so sporočili s FIŠ Nm.