FOTO: Prvi kegljaški turnir Krajevnih skupnosti Nm

0
210

Na kegljišču Pri vodnjaku so v soboto zaključili s prvim turnirjem KS (turnir za najbolj kegljaško krajevno skupnost). Ob Štukljevem letu v Novem mestu so se turnirja udeležile novomeške KS: Birčna vas, Bršljin, Center, Dolž, Drska, Kandija – Grm, Karteljevo, Ločna – Mačkovec, Majda Šilc, Mali Slatnik, Mestne njive, Otočec, Regrča vas, Šmihel, Žabja vas in ekipe izven Novega mesta: Dolenjske Toplice, Dragatuš, Mokronog – Trebelno, Pivka, Podzemelj, Semič, Straža in Šmarjeta.

Marca in aprila so potekale kvalifikacije, ki se jih je udeležilo 160 kegljačev iz 43 ekip.

Najboljše ekipe v kvalifikacijah:
Dolenjske Toplice (Brane Zupančič – 204, Jože Zupančič – 195, Vili Volf – 195, Drago Zupančič – 189) – 783 podrtih kegljev
Straža 1 (Andrej Brdnik – 206, Brane Novak – 200, Milka Dular – 190, Jože Klobučar – 182) – 778 podrtih kegljev
Dragatuš (Anton Mihelčič – 197, Alojz Lamut – 194, Jaka Ivanič – 194, Cvetka Lamut – 187) – 772podrtih kegljev

Najbolj kegljaške skupnosti:

občina Straža s 4 ekipami (78 točk)
KS Mali Slatnik s 5 ekipami (74 točk)
KS Ločna – Mačkovec z 2 ekipama (62 točk)

V soboto, 12. maja, so pred podelitvijo pokalov in medalj izvedli še ekipno tekmovanje na izpadanje. Tekmovanja se je udeležilo 64 kegljačev iz 16 ekip.

Vrstni red sobotne prireditve:
1. Mestne njive
2. Ragovska (Majda Šilc)
3. Sončki (Ločna – Mačkovec)
3. Straža 1

Pokale, medalje in praktične nagrade je podelila predsednica sveta KS Bršljin .Jožica Šepetavc. Prehodni pokal za najbolj kegljaško skupnost je prejel podžupan občine Straža Alojz Knafelj.

Glede na vzdušje in veliko število nastopajočih, smo se dogovorili, da postane ta prireditev tradicionalna. Občina Straža, dobitnica prehodnega pokala, bo organizirala drugi tovrstni turnir, ki ga bo izvedlo Kegljaško društvo Vodnjak.  (KD Vodnjak)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj