FOTO: Rajkovi v začasnem domu

FOTO: Rajkovi v začasnem domu

-
0 468

Humanitarna akcija Območnega združenja RK Novo mesto Pomagajmo družini Rajk se preveša v drugo polovico zastavljenih aktivnosti. To je preselitev družine v začasno bivališče in začetek obnovitvenih del.

Postavitev dveh bivalnih enot za Rajkovo hišo se je izkazala za neizvedljivo, zato smo s soglasjem Občine Dolenjske Toplice obe enoti postavili pred Kulturni dom v Podhosti. Mobilno hiško je donatorsko posodilo podjetje Adria dom iz Kanižarice in poskrbelo za dostavo in priključitev vseh inštalacij pri hiški. Uprava RS za zaščito in reševanje je dostavila bivalni kontejner, ki je namenjen bolj shrambi stvari, ki jih Rajkovi vsakodnevno potrebujejo. Kartonal Novo mesto je doniral 30 škatel, v katere so Rajkovi v kleti shranili svoje stvari. Postavitev in priključitev obeh bivalnih enot je usklajevalo podjetje Pagras, ki bo s podizvajalci poskrbelo tudi za obnovitvena dela.

V soboto, 5. maja, smo pri selitvi pomagali predsednik Marjan Grahut, sekretarka območnega združenja Barbara Ozimek in prostovoljka in pobudnica akcije, Nuša Rustja. Z zadovoljstvom smo ugotovili, da je za Rajkove v novem domu dobro poskrbljeno. Matej Rajk se zahvaljuje vsem, ki so poskrbeli za njihov začasni dom, saj jim hiška in kontejner nudita dovolj udobja. Potrudili se bodo, da bosta obe bivalni enoti po vrnitvi v takem stanju, kot so ju dobili.

Zahvaljujemo se Občini Dolenjske Toplice, podjetjema Adria dom in Pagras, Upravi RS za zaščito in reševanje ter Kartonalu Novo mesto, ki so omogočili izvedbo te zahtevne preselitve. Uspela je z veliko medsebojnega sodelovanja in usklajevanja in pokazala, da se z dobro voljo in angažiranjem lahko izpelje še tako zahtevna akcija.

Na našem računu smo za Rajkove zbrali dobrih 31.000 evrov, sredstva za obnovo hiše zbiramo še naprej, iščemo tudi donatorje za talne obloge in mizarska dela.

Besedilo: N. R.

POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

TRR: SI56 0297 0025 9477 202
sklic: 00-903056
pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK
naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto

SMS sporočilo na 1919: RAJK (1 evro), RAJK5 (5 evrov)

Akcijo koordinirata
Barbara Ozimek (novo-mesto.ozrk@ozrks.si; 041 746 742) in
Nuša Rustja (nusa.rustja@guest.arnes.si; 040 625 463).

(Foto: OZRK in M. R.)