sobota, 20 julija, 2024
DomaLokalnoFOTO: Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite

FOTO: Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto je v sodelovanju z Občino Metliko organizirala osrednjo regijsko prireditev, ki je posvečena dnevu Civilne zaščite, prazniku vseh, ki skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Slovesnost so minuli četrtek pripravili v Kulturnem domu v Metliki.

Na prireditev so bili vabljeni predstavniki vseh dolenjskih in belokranjskih občin, člani Štaba CZ za Dolenjsko, predstavniki gasilskih zvez in gasilskih društev Dolenjske in Bele krajine ter predstavniki zavodov, organizacij in društev, ki delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči na Dolenjskem in v Beli Krajini.

Prisotne so nagovorili županja občine Metlika, Martina Legan Janžekovič in slavnostni govornik Domen Torkar, predstavnik Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Prireditev s kulturnim programom so popestrili učenci Osnovne šole Metlika in učenka Glasbene šole Črnomelj – podružnica Metlika, skupaj s povezovalko programa Lidijo Nemanič Baškovič.

Bronasti znak Civilne zaščite, kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, so prejeli:

Martin Krštinc, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Straža in operativni član prostovoljnega gasilskega društva Vavta vas,
Minka Pezdirc, članica Štaba Civilne zaščite Občine Metlika in višja svetovalka za investicije in projekte na Občinski upravi Občine Metlika,
Boštjan Matoh, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Mirna Peč,
Alojz Bregant, prostovoljni gasilec Prostovoljnega gasilskega društva Mokronog in
14. Inženirska četa 1. brigade Slovenske vojske.

Srebrni znak civilne zaščite za posebne zasluge in poseben prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ob naravnih in drugih nesrečah so prejeli:

Marjetka Papež, članica Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj,
Jurij Špehar, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radenci,
Rudi Kofalt, član Prostovoljnega gasilskega društva Štrekljevec, predsednik Gasilske zveze Semič in član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije.

Prejemniki srebrnih priznanj so bila tudi prostovoljna gasilska društva, ki letos praznujejo 110 let svojega delovanja, in sicer:
– Prostovoljno gasilsko društvo Prečna,
– Prostovoljno gasilsko društvo Stopiče in
– Prostovoljno gasilsko društvo Trebelno.

Zlati znak civilne zaščite za dolgoletno uspešno delo na področju usposobljenosti in opremljenosti operativnih enot ter organiziranosti in odzivnosti vseh struktur v Gasilski zvezi Črnomelj je prejel Jože Vrščaj, poveljnik Gasilske zveze Črnomelj. (Luka Hrovat)

(foto: Uroš Raztresen)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča