petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Regijski pohod gasilk po Machovi poti

FOTO: Regijski pohod gasilk po Machovi poti

Minulo soboto so pripravili Regijski pohod članic gasilk ter njihovih družinskih članov po Machovi poti.

Zbrali smo se ob 14. uri pred gasilskim domom Potov vrh- Slatnik, kjer sta nas pozdravila namestnik predsednika Dolenjske regije tov. Aleš Medle ter predsednik domačega društva tov. Blaž Jerman. Ob koncu sta vsem pohodnicam in pohodnikom zaželela srečno in varno na poti. Vodja pohoda je bil g. Marjan Hren. Zaradi velikega obiska pohoda, saj se nas je zbralo okoli 82 pohodnic in pohodnikov, smo bili zaradi varnosti ter, da smo lažje sledili razlagi učne poti razdeljeni v dve skupini.

Glede na to, da pa je oktober-mesec požarne varnosti smo članice pri Sotočju treh studencev izvedle tudi operativno vajo. V gozdu se je iskala poškodovana oseba, ki ji je pri nabiranju gob zdrsnilo v dolino, pri tem pa si je poškodovala desno nogo. Ob koncu pohoda pa je pri gasilskem domu sledila še druga operativna vaja, članic gasilk. Članice so pogasile požar, ter v zadimljenem prostoru iskale onemoglo osebo ter plinsko jeklenko. Po analizi operativne vaje članic gasilk je reg. poveljnik tov. Martin Lužar, ki se nam je pridružil naknadno povedal, da je bila vaja narejena varno in brez napak na kar smo najbolj ponosne.

Ob tej priložnosti se najprej zahvaljujem vsem članicam in njihovim družinskim članom, da so se udeležili tega pohoda ter tov. Tinki Goršin za pomoč pri sami izvedbi glede dogovorov o izvedbi pohoda. Velika zahvala tudi PGD Potov vrh- Slatnik, njegovemu predsedniku tov. Blažu Jermanu in sektorskemu poveljniku tov. Marjanu Pavlinu za gostoljubnost kot tudi za veliko pomoč pri izvedbi operativne vaje članic gasilk.

(Melita Blatnik, predsednica članic Dolenjske Regije)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča