FOTO: Renault bo v Franciji zaustavil proizvodnjo, Revoz začasno brez nočne izmene

0
8511

V Sloveniji je okužba s koronavirusom potrjena pri 253 osebah. Začel se je prvi dan t.i. ustavljenega javnega življenja. Vzgojno-izobraževalne ustanove so zaprle svoja vrata, prav tako vse nenujne prodajalne. V tistih, ki ostajajo odprte, bo veljala omejitev števila ljudi. Ustavlja se ves javni potniški promet, zapirajo pa se tudi gostinski lokali in hoteli. Očitno nekateri lokali ukrepov še ne spoštujejo.

Vse kaže, da bodo tudi nekatera velika podjetja zelo omejila delo oz. zmanjšala proizvodnjo na minimum, da bo vse manj ljudi v proizvodnji. Danes zjutraj je bila pred novomeškim Revozom gneča, kjer so zaposlenim pred vhodom v podjetje merili telesno temperaturo. Iz priloženih fotografij t.i. zaželene varnostne razdalje sicer ni opaziti. V jedilnici podjetja so poskrbeli za t.i. varnostno razdaljo oz. cik-cak sedenje za mizo. Telesno temperaturo zaposlenih merijo tudi v Krki in Adria Mobilu. V Revozu so zaposlenimi sporočili, da je od danes do nadaljnjega odpovedana nočna izmena. Zaposleni iz nočne izmene bodo prerazporejeni v dnevni izmeni. Sicer pa so ob 18.30 uri iz Francije sporočili, da bo avtomobilski proizvajalec Renault od danes zvečer ustavil proizvodnjo v vseh svojih tovarnah v Franciji.

Od polnoči velja prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. To pomeni, da se javno življenje v Sloveniji praktično ustavlja. Ta prepoved med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve, medtem ko odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo v prihajajočem dnevu izdal priporočila glede omejitve števila potrošnikov, ki so lahko naenkrat v prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj