petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Robert Smolič s kapitalno ščuko

FOTO: Robert Smolič s kapitalno ščuko

Dobri in izkušeni ribiči dobro vedo, kdaj je pravi trenutek za ulov kapitalne ščuke. Eden izmed takih ribičev je Robert Smolič, ki se je specializiral za lov velikih sulcev, somov, smučev, potočnih postrvi in seveda eno največjih roparic sladkovodnih voda-ščuko. Instinkt, ki se z leti razvije pri izkušenih ribičih, mu je govoril, da je danes (3.1.2021) , ko je Krka prestopila bregove, pravi dan za kapitalno ščuko.

Ob 14.00h je že vijačil v spodnjem delu revirja K3, s katerim upravlja RD Novo mesto. Ko je obdelal dva zaliva, se je premaknil nekaj kilometrov gorvodno in začel vijačiti s silikonskim tvisterjem v majhnem zalivu. Ni dolgo trajalo, ko je začutil silovit udarec v silikonsko vabo. Refleksi so naredili svoje. Takojšnji zateg, krivljenje ribiške palice ter seveda čudovit zvok zavore ribiškega kolesca. Z izkušenim manevrom in kratkotrajno borbo, kar mu je omogočal kvaliteten ribolovni pribor, je rutinsko pripeljal velikanko do mreže in posledično do obale.

Mere so bile res impozantne. Kapitalna ščuka je v dolžino merila 120 cm, tehtala pa je neverjetnih 16 kg. S tem ulovom je izenačil rekord, ki ga je imel z ujeto ščuko septembra 2019.Dolžina ščuke je bila takrat 120 cm, tehtala je pa samo 12 kg. Čestitke Robi!
Tekst in foto: Zoran Leko

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča