FOTO: Roke nam niso zastonj zrasle

0
516

Minulo soboto se je v Deželi kozolcev odvil prvi dogodek v okviru projekta Roke nam niso zastonj zrasle.

Na dogodku se je predstavljajo 25 rokodelcev od pletarjev, klekljaric, oblikovalcev lesenih izdelkov, rezbarjev, izdelovalca vrvi, mojstrice v izdelovanju cvetja iz krep papirja in podobno. Sodelovali so tako rokodelci, ki se ukvarjajo s tradicionalni obrtmi kot tudi tisti, katerim lahko rečemo, da so sodobni rokodelci, torej so svojo dejavnost in izdelke oblikovali na novo. To je dediščina, ki šele nastaja.

Na dogodku sta se predstavila tudi LAS Dolenjska in Bela krajina ter LAS STIK s projektom Zgodbe rok in krajev, saj so bili nekateri izmed prisotnih rokodelcv vključeni tudi v omenjeni projekt.

Rokodelci so predstavljali svojo dejavnost in imeli rokodelske delavnice, katerih so se lahko udeležili obiskovalci. Dogodka se je udeležilo več kot 250 obiskovalcev in organizatorji smo zelo zadovoljni.

V okviru projekta Roke nam niso zastonj zrasle se bodo v prihodnje odvijali tudi rokodelski tečaji. Prvi izmed njih bo tečaj „piskrovez“ z mag. Francem Hočevarjem, 15.11.2019. Za udeležbo na tečaju so seveda potrebne prijave na info@dezelakozolcev.si.

( foto: Alenka Stražišar Lamovšek)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj