petek, 29 septembra, 2023
DomaŠportFOTO: Rokometaši Krke znova darovali kri

FOTO: Rokometaši Krke znova darovali kri

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka že vrsto let sodeluje v akciji darovanja krvi. Tako že skoraj deset let na najbolj neposreden način krepi družbeno odgovornost in humanitarno delovanje. Zjutraj so se, sicer v nekoliko okrnjeni zasedbi (odsotnosti zaradi zdravstvenih težav in nedavnih manjših operativnih posegov), zbrali na transfuzijskem oddelku SB Novo mesto in znova darovali pomembno življenjsko tekočino.

‘Krvodajalstvo je postalo del nas. Odločitev, da po svojih močeh pomagamo sočloveku z delom samega sebe, je največje človekoljubno dejanje, krvodajalstvo pa največje solidarnostno gibanje,’ je povedal podpredsednik kluba Stevan Zec, ki se tovrstnih akcij udeležuje tudi sicer in ne zgolj v sklopu kluba.

‘Če ne moremo pomagati drugače, pa darujemo kri. Za nekoga je lahko to nov začetek! Vredno je in nič nas ne stane,’ pa je po odvzemu pristavil igralec Vojislav Vukić.

Rokometaši si želijo, da bi se krvodajalstva udeležilo čim več športnih klubov in posameznikov, sami pa bodo s tradicijo darovanja krvi nadaljevali tudi v bodoče.

(foto: MRK Krka)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča