petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Rotary klub Sevnica s koncertom pomagal Urbanu do cilja

FOTO: Rotary klub Sevnica s koncertom pomagal Urbanu do cilja

»Nasmeh je luč v okno duše, ki pokaže, ali je srce doma. Da je srce na pravem mestu, dokazuje s svojo prisotnostjo prav vsak od vas.« so se glasile uvodne besede povezovalke koncerta Tanje Urek, s katerimi nas je v Športnem domu Sevnica pospremila v večer edinstvenega glasbenega doživetja in dobrodelnosti.

V Rotary klubu Sevnica smo vrline »pripravljenosti prisluhniti in pomagati sočloveku v vsakodnevnem življenju« namreč združili v obliko, katere rezultat je med številnimi drugimi dobrodelnimi akcijami tudi tradicionalni dobrodelni koncert “Imeti rad”, ki je po štirih letih premora zopet tradicionalno popestril dogajanje v času praznovanja dneva žena, 8. marca.

Prihodek koncerta je bil v celoti namenjen še ne 4-letnemu dečku Urbanu Miroševiču za razvoj in nakup zdravila: https://ctnnb1-foundation.org/sl/koraki-za-urbana/.


Na dobrodelnem koncertu so nastopili Godba Sevnica z dirigentom Maticem Nejcem Krečo, Oktet Jurij Dalmatin, Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Tržišče ter znani glasbeni gostje Čuki, ki so dodobra ogreli in razvneli polno dvorano. Med koncertom se je predstavil tudi slikar Janez Štros, ki je fundaciji CTNNB1 – Koraki za Urbana podaril likovno delo in z donacijo knjig pomagal zbrati sredstva za Urbana.

Karin Malešič, predsednica Rotary kluba Sevnica, je ob zaključku koncerta družini Miroševič (Urbanovi mamici Špeli ter očetu Samu, ki je Sevničan) predala ček v vrednosti 23.090 EUR, kolikor je znašal celoten izkupiček koncerta, zbran z donacijami sponzorjev in vstopninami.

Prijeten večer pa ni minil le v znamenju dobrodelnosti. 8. marec je tudi mednarodni dan žena in »gentlemenstva« članov Rotary kluba Sevnica je ob izhodu iz dvorane s cvetlično pozornostjo bila deležna vsaka izmed prisotnih predstavnic nežnejšega spola.

Povezovanje in sodelovanje ustvarjata največji doprinos skupnosti. Plemenit namen in zadovoljstvo obiskovalcev koncerta so zagotovilo, da bomo tudi v prihodnje organizirali tovrstne prireditve in zbirali sredstva za pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Naslednji večji dogodek bo tradicionalni dobrodelni pohod na Lisco, ki bo predvidoma 27. maja.
(Rotary klub Sevnica)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča