FOTO: V Ločni s 3,27 promila trčil v BMW

FOTO: V Ločni s 3,27 promila trčil v BMW

-
17 4414

V torek zvečer, okoli 22.10 ure, se je pri pekarni v Ločni v Novem mestu zgodila huda prometna nesreča, ki pa bi se na določene informacije lahko končala precej huje. V nesreči sta bili udeleženi vozili Opel corsa in BMW. Po ugotovitvah novomeških policistov je nesrečo povzročil voznik corse, ki vozil avto močno pijan.

Voznik je imel v krvi kar 3,27 promila alkohola oz. 1,57 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči so bili povzročitelj in tri osebe v BMW-ju lažje poškodovani.

Poročilo PU Nm:

Novomeški policisti so bili okoli 22. ure obveščeni o prometni nesreči na Šmarješki cesti v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 30-leni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in silovito trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 23-letni voznik. 23-letni voznik je v vozilu prevažal še dva potnika. Vsi udeleženci so se v nesreči lažje poškodovali. 30-letni povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,57 miligramov alkohola (3,27 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in registrske tablice vozila. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Črnomaljski policisti pa so okoli 19. ure med kontrolo prometa pri Lokvah ustavili voznika osebnega avtomobila Daewoo nexia. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, v vozilu pa je prevažal otroka, ki prav tako ni bil ustrezno zavarovan z zadrževalnim sistemom. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, pri sebi ni imel osebnega dokumenta in prometnega dovoljenja. Avtomobil so policisti zasegli in zaradi kršitev na sodišče podali obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve je določena globa v višini najmanj 1830 evrov.