torek, 16 aprila, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: S Krko v Planico 443 nasmejanih otrok

FOTO: S Krko v Planico 443 nasmejanih otrok

V četrtek se je na letalnici bratov Gorišek začel planiški praznik. Krka, ki je ekskluzivna pokroviteljica Planice 2022, je včeraj omogočila ogled priprav na veliki finale 443-im otrokom iz petih osnovnih šol s prilagojenim programom ter štirih podružničnih šol in njihovim spremljevalcem iz okolice Novega mesta. Preden so se otroci odpravili v dolino pod Poncami, so jih krkaši za popotnico opremili s Krkinimi zimskimi kapami, na prizorišču pa so poskrbeli tudi za malico.

Včerajšnji izlet je bil za večino od 443 otrok prvo tovrstno doživetje in je del prizadevanj Krke in krkašev, da otrokom popestrijo vsakdan. Na ogled kvalifikacijskih nastopov so popeljali otroke z njihovimi spremljevalci, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom z Dolenjske in Bele krajine, Posavja, Pomurja, Obale in osrednje Slovenije, ter otroke iz štirih dolenjskih podružničnih šol.

Že zgodaj zjutraj je bilo v zraku čutiti veliko pričakovanja in navdušenja. Otroci so opremljeni z ragljami in zastavami ter s poslikanimi obrazi navijali že pred odhodom avtobusov. Ker je bilo vzdušje v Planici prvi dan, ko še ni šlo čisto zares, nekoliko bolj sproščeno, je bilo tudi več priložnosti za srečanje s smučarskimi skakalci in tudi za skupno fotografiranje.

V Krki svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi farmacevtskimi izdelki, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v okolju, v katerem delujejo. Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj je tudi sodelovanje s šolami za učence s prilagojenim učnim programom, varstveno-delovnimi centri ter humanitarnimi in drugimi ustanovami v lokalnem okolju.

Skrb za sočloveka je del Krkinega vsakdanjika. Krkašice in krkaši že vrsto let sodelujejo s šolami s prilagojenim učnim programom in z drugimi ustanovami, v pokroviteljskih odborih zvez in društev ali pa so člani različnih humanitarnih organizacij. Zato v Krki omenjenim ustanovam pomagajo tudi s sponzoriranjem in donacijami. Zadnjih nekaj let jih z njimi tesno povezuje tudi dobrodelna akcija Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v okviru katere organizirajo številne dejavnosti, so še sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča