torek, 16 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Scorpion Gym uspešno v Avstriji

FOTO: Scorpion Gym uspešno v Avstriji

V soboto je avstrijski Weiz gostil “WEIZ INTERNATIONAL CUP”. Nastopilo je več kot 400 tekmovalcev iz 9 držav. Tekmovanje je bilo v vseh starostnih kategorijah in v mešanih borilnih veščinah. Barve novomeškega SCORPION GYM-a so tokrat zastopali tekmovalci, ki so tudi reprezentantje Slovenije v športni panogi tajski boks: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Prva je v ring stopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 60 kg, ki se je pomerila z Nemko Emily Leonhardt iz kluba Corleonis kampfsport academy. Lily se je borila srčno od prve do zadnje minute in izgubila po točkah. Pripadlo ji je srebrno odličje. Nemka velja za eno najboljših, saj je večkratna nemška, evropska in svetovna prvakinja. Pa to še ni vse, dan prej 24.02.2023 je osvojila profesionalen pas na kick box gala prireditvi “RICE OF SPARTANS 9”.

Sašo Vorkapić je nastopil v članski konkurenci do 70kg. V finalu K1 turnirja je suvereno slavil. Od prve sekunde je diktiral tempo borbe in popolnoma nadvladal nasprotnika, ki nikakor ni našel odgovora na dobro pripravljeno taktiko, ki sta jo skovala z trenerjem. V nasprotnem kotu mu je stal borec Schujani Saleh iz Asia Wiena gyma.

Zmaga in zlato odličje je v finalu K1 v kategoriji do 70kg osvojila tudi Bojana Šebenik. V dvoboju se je pomerila z Miriam Schwarz iz avstrijskega gyma Heldenschmiede. Bojana je v borbi pokazala srčnost, odločnost, vztrajnost in pogum. V borbi je pokazala izjemen napredek na psihološki ravni, kar je pomemben faktor na poti do zmage.

“Domov smo se vrnili z dvemi zlatimi in srebrnim odličjem, zelo sem zadovoljen z psihofizično pripravljenostjo mojih tekmovalcev, to je odličen začetek tekmovalne sezone”, je podal izjavo trener in predsednik kluba.

Vse ljubitelje borilnih športov vabijo na “MEDNARODNO LIGO TAJSKEGA BOKSA”, ki bo v organizaciji Gladiator gyma v Črnomlju 02.04.2023. Vabljeni!

Športniki se iskreno zahvaljujejo podpornikom oz. podjetjem, ki so omogočili odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: M TOM , XPS d.o.o. in MPH d.o.o. Podjetje SINT d.o.o. je omogočil prevoz na tekmovanje. (Scorpion Gym)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča