sreda, 29 maja, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU državni podprvak

FOTO: ŠD SU državni podprvak

Članski ekipi Športnega društva SU Novo mesto žal ni uspelo ubraniti naslova državnih prvakov. V odločilni tretji tekmi finala, ki je trajala dobre štiri ure, so s 4:2 slavili igralci Železničarskega namiznoteniškega kluba Maribor. Kar tri igre so dobili v zadnjem petem nizu.

SU-jevci so v tej sezoni Mariborčane v rednem delu sicer dvakrat premagali, v finalu pa najprej klonili na prvi tekmi v Mariboru, nato na drugi tekmi izenačili, odločilna tretja tekma pa je postregla z nadvse izenačenimi obračuni, ki so se zavlekli v pozne večerne ure.

Uroš Slatinšek je najprej brez izgubljenega niza premagal Matevža Črepnjaka, izkušeni Gregor Komac s 3:1 premagal Jureta Slatinška in izid poravnal na 1:1. Še bolj izenačen je bil obračunom med Jožkom Omerzelom in Tomažem Roudijem, ki pred tednom dni nista igrala med sabo. V napetem dvoboju se je zmage veselil Roudi, ki je peti niz dobil z 11:8. Pet nizov je trajal tudi dvoboj v igri dvojic, zmage pa sta se veselila Tomaž Roudi in Gregor Komac. SU-jevci so se znašli v težkem položaju, saj so zaostajali z 1:3. V igro so se vrnili z zmago Uroša Slatinška nad Komacem.Toda po obračunu med Jožkom Omerzelom in Matevžem Črepnjakom je bila tekma odločena in Mariborčani so po letu 2020 spet osvojili naslov državnih prvakov, njihov enajsti.

Uroš Slatinšek, ki je v tej sezoni odigral 33 posamičnih tekem in ostal neporažen, je znova prejel pokal za najboljšega igralca sezone. Tovrstnih priznanj mu v domači vitrini ne manjka, več kot deset jih že ima, a kot je dejal, bi seveda veliko raje doživel ekipno zmagoslavje. »Tekma je bila kvalitetna. Vsi smo odigrali na visokem nivoju. Danes so šli vsi tesni dvoboji, ki so se končali s 3:2, v korist gostov. Mariborčani so zasluženo zmagali, čestitke Gregorju Komacu, ki je odlično igral. Ni se nam izšlo,« je dejal Uroš, ki si je nekaj dni pred odločilnim finalnim obračunom tudi poškodoval nogo, a je vseeno stisnil zobe. »Naj se sliši še tako klišejsko, žogica je okrogla, nekdo mora zmagat, nekdo izgubit. Ni se nam izšlo, a fantom nimam kaj očitat. Bo pa ta boleč poraz čutit še celo poletje…«

Finale državnega prvenstva, 3. tekma:

ŠD SU : Maribor 2:4

Uroš Slatinšek : Matevž Črepnjak 3:0 (7, 9, 5)

Jure Slatinšek : Gregor Komac 1:3 (-6, -6, 6, -9)

Jožko Omerzel : Tomaž Roudi 2:3 (-9, 7, -7, 9, -8)

Jožko Omerzel, Uroš Slatinšek : Tomaž Roudi, Gregor Komac 2:3 (4, -7, 12, -10, -5),

Uroš Slatinšek : Gregor Komac 3:1 (10, -6, 6, 6)

Jožko Omerzel : Matevž Črepnjak 2:3 (-10, 10, 5, -8, -5)

S.G./ Foto: Patricia Knez

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča