petek, 26 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU dvakrat ekipni državni podprvaki

FOTO: ŠD SU dvakrat ekipni državni podprvaki

V organizaciji ŠD SU Novo mesto je v soboto in nedeljo v Športnem centru Livada potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete v namiznem tenisu. Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Patrik Blaževič, Luka Vujasin, Lana Slatinšek ter Neža in Neja Gazvoda so postali državni ekipni podprvaki oziroma podprvakinje.
ŠD SU je bil edini klub z dvema uvrstitvama na zmagovalni oder. Najbolj zadovoljni na koncu so bili sicer v taboru Keme iz Puconcev (pri kadetinjah) in Savinje I, ki je ubranila lanskoletni naslov pri kadetih.

SUjevci so imeli zaključno žogico za osvojitev prvenstva, ampak je žogica za las zgrešila mizo. “Fantje so v dveh dneh pustili srce na terenu in zasluženo postali podprvaki. Bili so vzponi in padci, ampak ko je bilo najtežje, so vsi od sebe potegnili maksimum,” je ponosno dejal trener Uroš Slatinšek. V dveh dneh so zmagali skupaj kar osem ekipnih dvobojev in le enega izgubili, z 2:3 proti kasnejšim prvakom NTK Savinja. Andraž Zupančič je najbolj izstopal med SU-jevci, saj je v dveh dneh izgubil le dva posamična dvoboja in je tako prispeval levji delež k temu uspehu.

SUjevke pa so že s sobotno z uvrstitvijo med 8 najboljših ekip v Sloveniji dosegle svoj cilj. V nedeljo pa so prekosile same sebe. Lana Slatinšek in sestri Neža in Neja Gazvoda so zmagale še 5 dvobojev in enega izgubile s kasnejšimi prvakinjami iz Keme Puconcev ter tako postale državne podprvakinje. Lana je po dvakratni kroni iz prejšnjega vikenda, ko je postala kadetska državna prvakinja tako med posameznicami kot v dvojicah, tudi ta vikend nadaljevala z odličnimi predstavami. Kljub temu, da je e mlajša kadetinja, je v dveh dneh izgubila le tri dvoboje.

“Kot trener teh nadobudnih igralcev in igralk bi rad izpostavil, da mi je v ponos, da stojim za temi mladimi športniki in jih vodim po njihovih športnih poteh. Obe ekipi se dopolnjujeta z izjemnimi posamezniki oziroma posameznicami. Dvojni naslov podprvakov je več kot smo se nadejali, a s tem smo hkrati dobili še večji (če je to sploh mogoče) zagon za trdo delo v prihodnje,” je ob koncu pestrega vikenda še dejal Slatinšek.

Dodajmo še, da so sobotno otvoritev letošnjega ekipnega državnega prvenstva v Športnem centru Livada popestrili plesalci in plesalke Plesnega studia Novo mesto.
S.G. / Foto: ŠD SU

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča