sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU na DP dvakrat bronast, prvič na tekmi oče in...

FOTO: ŠD SU na DP dvakrat bronast, prvič na tekmi oče in hči

Na jubilejnem 30. Državnem prvenstvu za člane in članice v namiznem tenisu, ki ga je minuli konec tedna gostil Rakek, so barve ŠD SU Novo mesto zastopali Uroš Slatinšek, Jožko Omerzel in Lana Slatinšek. Dve bronasti odličji in številni nepozabni trenutki ter pomembne izkušnje so odličen izkupiček dvodnevnega tekmovalnega vikenda.

V posamični konkurenci je Uroš Slatinšek osvojil 3. mesto. V polfinalu ga je doletela čast, kot pravi sam, da je igral proti našemu olimpijcu Darku Jorgiću. »Lahko sem tudi na lastni koži občutil, zakaj se uvršča med najboljše štiri na najmočnejših turnirjih na svetu. Izgubil sem z 0:4. Darko je nato brez problema osvojil državno prvenstvo in tako že četrtič postal posamični državni prvak Slovenije,« je povedal Uroš, ki je še do enega brona prišel z Jožkom Omerzelom v konkurenci moških dvojic.

Lana Slatinšek je bila kljub mladosti odlična 9. med posameznicami, Jožko je med posamezniki osvojil 17. mesto. Prvič pa sta tekmovala skupaj oče in hči, Uroš in Lana sta osvojila odlično 5. mesto. »Definitivno je bilo to eno izmed najtežjih in najboljših članskih državnih prvenstev zame. Najtežjih zato, ker nisem več navajen igrati celodnevne turnirje in je bila drugi dan turnirja roka za dvakrat težja kot prvi dan; najbolj prijetnih pa zato, ker je res izjemen občutek, ko igraš s svojo hčerko skupaj v paru na najvišji ravni v Sloveniji,« po koncu DP pravi Uroš Slatinšek.

Kot dodaja, je Jožko našel svoj občutek za žogico šele v igri parov, kjer je odigral res odlično in sta skupaj prišla do brona, žal pa v posamični konkurenci dlje kot od 17. do 32. mesta ni šlo. »Lana je prekosila samo sebe. Že v skupini je za las izgubila z 2:3 s peto nosilko prvenstva in se nato z dvema zmagama uvrstila med 16 najboljših članic v Sloveniji. V mešanih parih je skupaj z mano odigrala odlično. Predvsem v osmini finala, kjer sva premagala druga nosilca turnirja s 3:0. Malo nama je zmanjkalo do medalje, a verjamem, da se bova še naprej trudila,, da jo v prihodnjih letih osvojiva.«

S.G. / Foto: ŠD SU

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča