petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU še neporažen

FOTO: ŠD SU še neporažen

Namiznoteniški igralci ŠD SU Novo mesto so v minulem tednu odigrali kar tri prvoligaške tekme v štirih dneh, in vse tri zmagali. Tako v 1. Slovenski namiznoteniški ligi ostajajo edina neporažena ekipa in bodo v končnico državnega prvenstva štartali s prvega mesta. Uspešno so tekmovanje v 3. SNTL začeli tudi mladi upi, druga ekipa ŠD SU, ki so zmagali na gostovanju v Škofji Loki.

Kljub napornemu ritmu do zmag in vodstva na lestvici
Ekipa ŠD SU je najprej v četrtek, 22. aprila, v derbiju do takrat dveh neporaženih ekip s 5:3 premagala ekipo Maribora, ki brani lanskoletni naslov. Nato so v soboto v domači dvorani ŠC Livada v zaostali tekmi 5. kola s 5:1 premagali NTK Kemo iz Puconcev, dan kasneje pa s 5:2 še ekipo NTK Savinja. Z osmimi zmagami so tako edina neporažena ekipa v prvenstvu in trdno na vrhu prvoligaške lestvice.

»Zelo sem vesel prvega mesta na lestvici, ne glede na to, da nas čaka ta teden še tekma z Mengšem. Tri tekme v zadnjih štirih dneh so vsaka posebej bile izjemne in težke. V četrtek v Mariboru je zablestel naš Jožko, ki je nato samo nadaljeval dobro igro v soboto proti Puconcem in včeraj proti igralcem iz Savinje. Naredil je velik preskok v svoji igri. V ta preskok je bilo vloženega veliko dela in prav meni to veliko pomeni, saj sem vedel, da ima to v sebi, ampak do sedaj v članski kategoriji tega ni prikazal,« je poudaril trener in prvi igralec ekipe Uroš Slatinšek. »Midva z bratom Juretom sva, odkrito povedano, igrala zadnji dve tekmi z zadnjimi atomi moči, a sva oba dala trenutni maksimum. Juretova igra je nihala gor in dol, ampak vseeno kapo dol za prikazano borbenost z njegove strani. Jaz zadnje tekme nisem zdržal do konca, zaradi bolečin v križu, ampak me je dostojno zamenjal Mitja Omerzel, ki je sicer prvo tekmo odigral še malo nervozno, a pri rezultatu 4:2 prikazal zrelo igro in nas popeljal do tretje zmage. Vesel sem zanj in njegove prve prvoligaške posamične zmage.«

Dolgotrajna odsotnost s tekem končno prekinjena
Zaradi poškodbe kolena in večmesečne rehabilitacije se je na tekmovalno prizorišče znova vrnil mlajši od bratov Omerzel. »Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost zaigrati na tekmi po zelo dolgem času. Prvo tekmo sem bil živčen in to se je pokazalo na rezultatu, vendar so me soigralci spodbujali, da sem šel lahko s pozitivnimi mislimi na naslednjo tekmo. Ko sem drugo tekmo zmagal, sem bil zelo zadovoljen, vsekakor je to odlična motivacija za nadaljnje delo,« je povedal Mitja Omerzel.

Eni na reprezentančne priprave, drugi h knjigam in učenju
Ta teden bodo nekateri SU-jevci trenirali v sklopu spomladanskih reprezentančnih priprav na Otočcu. Poleg Mitje Omerzela bodo od SU-jevcev tam še Andraž Zupančič, Maj Murn in Lana Slatinšek. Jožko Omerzel opravlja obvezno prakso, ki bo trajala še dober mesec in pol, medtem ko se Domen Zupančič pripravlja na maturo. V mesecu maju so na sporedu še državna prvenstva za mladince in kadete; posamične in ekipna. »Računamo na nekaj medalj,« samozavestno poudarjajo SU-jevci, zavedajoč se, da so v letošnjem državnem prvenstvu res prijetno presenetili z vodstvom na lestvici, a to še zdaleč ni vse, kar lahko dosežejo.

Uspešen začetek tudi v 3. ligi
Kadetska ekipa ŠD SU je minulo sobot odigrala svojo prvo tekmo v tretji slovenski ligi in zmagala na gostovanju v Škofji Loki s 5:4. Blestel je Andraž Zupančič, ki je zmagal vse tri posamične dvoboje, po enkrat pa sta zmagala Maj Murn in Mark Gazvoda. S klopi je ekipo bodril tudi Patrik Blaževič. »Verjamem, da jim bo tretja liga prinesla veliko izkušenj, ki jim bodo prišli še kako prav v prihajajočih športnih karierah,« je dodal Uroš Slatinšek.

Besedilo: Sabina Gosenca
Foto: Patricia Knez/ŠD SU

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča