sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU z zmago do vodstva v prvenstvu

FOTO: ŠD SU z zmago do vodstva v prvenstvu

V 9. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige je ekipa Športnega društva SU Novo mesto v Športnem centru Livada gostila doslej še neporaženo moštvo NTK Fužinar Interdiskont. Aktualne državne prvake so Novomeščani premagali s 5:3 in se povzpeli na vrh prvoligaške lestvice.

Prvi letošnji dvoboj lanskoletnih finalistov je bil popričakovanjih napet in zanimiv. Bolje so začeli gostje, ki so po dveh zmagah Mitje Horvata in eni Žige Kristijana Žigona vodili s 3:2, toda do konca niso več osvojili niti niza. Najprej je Jure Slatinšek premagal Luko Breznika, nato je bil Uroš Slatinšek po uvodnih dveh zmagah boljši še od Mitje Horvata, za konec pa je Jure Slatinšek ugnal še Žigo Kristijana Žigona.

Še ena tekma do ligaškega premora

S sedmimi zmagami in enim porazom so SU-jevci trenutno na vrhu lestvice, je pa res, da ima doslej še neporažena ekipa Keme iz Puconcev še tekmo manj od Novomeščanov. Prav proti Kemi bodo SU-jevci odigrali še zaostalo tekmo 7. kola, in sicer v torek, 14. decembra. Redni del prvoligaškega državnega prvenstva pa se bo potem nadaljeval 22. januarja.

Prvi del sezone že končan za drugo ekipo

Ob tem dodajmo še, da so mladi upi ŠD SU, ki tekmujejo v 3. ligi, proti ŠD Vrhnika v 11. kolu izgubili s 3:5. To je bila tudi zadnja tekma v prvem delu sezone, SU-jevci pa zasedajo 5. mesto med dvanajstim ekipami. So na dobri poti, da čez nekaj let postanejo steber prve ekipe, tako da se za podmladek ŠD SU ni treba bati.

V soboto Odprto prvenstvo Novega mesta

V soboto, 18. decembra, bodo prizadevni člani ŠD SU znova tudi v vlogi organizatorjev. Na Livadi bodo pripravili Odprto prvenstvo Novega mesta. Samo SU-jevcev bo več kot trideset, pridejo pa še mnogi mladi igralci in igralke iz vse Slovenije. Otroci do 10. leta bodo igrali trening tekme, igralci od 10. do 19. leta pa bodo tekmovali v različnih kategorijah. Z organizacijo takšnega tekmovanja bodo SU-jevci ponudili možnost tekmovanja vsem otrokom.
(S.G. / Foto: ŠD SU)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča