FOTO: Še kar kapljajo, prestregli so jih v Velikem Cerovcu

FOTO: Še kar kapljajo, prestregli so jih v Velikem Cerovcu

-
0 2881

Ilegalni migranti še kar naprej kapljajo čez mejo, enkrat jih je več, spet drugič manj. Policisti Policijske uprave Novo mesto so samo iz srede na četrtek prestregli najmanj 64 oseb. Kot pa ste nam sporočili bralci, pa so pozno popoldne na območju Velikega Cerovca prestregli še štiri tujce. Na pomoč so priskočili tudi reševalci Nujne medicinske pomoči, ki so pomagali izmučenemu in poškodovanemu tujcu.

V bližini naselja Breg pri Sinjem vrhu so policisti dopoldne in zgodaj popoldne prijeli 30 tujcev (domnevno 25 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 3 državljane Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno
mejo. Zvečer so v bližini Tanče gore prijeli dva državljana Pakistana.

Novomeški policisti so popoldne v naselju Veliki Cerovec prijeli dva državljana Indije in dva državljana Pakistana. Enemu so zaradi onemoglosti nudili prvo pomoč tudi reševalci, nato so vse štiri pridržali.

Danes zjutraj je policist v Globokem v prostem času opazil tri sumljive osebe, jih zadržal in o tem obvestil kolege. Brežiški policisti so v postopek prevzeli tri (domnevno) državljane Bangladeša in jih pridržali.

Zjutraj so v Križevski vasi prijeli državljana Eritreje, ki je po prvih ugotovitvah v državo vstopil na nezakonit način. Še enega so popoldne prijeli v Majerju. Popoldne so v bližini naselja Učakovci prijeli 15 državljanov Afganistana, ki so državno mejo prečkali z brodenjem Kolpe. V bližini naselja Župelevec so brežiški policisti v noči in sredo na četrtek prijeli 10 tujcev, domnevno državljanov Pakistana. Vse tuje državljane so pridržali, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

(foto: Veliki Cerovec/J.U., A.Š.)