FOTO: Selfi čez nevarno in drago ograjo

0
2432

Spet se je ogrelo in spet je bilo še več dela na naši meji, saj ilegalnih prestopnikov meje ne zmanjka. Minuli konec tedna so policisti PU Nm obravnavali 59 ilegalnih prehodov meje.

Številni pa pri svojih podvigih nezakonitega prehoda meje vse zabeležijo z mobilnimi telefoni. In tako je nastal tudi t.i. priljubljeni ‘selfi’ enega izmed ilegalcev, ki je preplezal visoko, nevarno in drago ograjo na meji v Beli krajini. Fotografijo smo prejeli v redakcijo in ne gre za fotomontažo. Na fotografiji lahko celo vidimo, da se ilegalci za premagovanje nevarne oz. ostre ograje podajo goloroki.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Šutna, Rakovec, Drašiči, Žuniči, Metlika, Tanča gora in Radenci izsledili in prijeli 56 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 14 državljani Sirije, 12 državljani Alžirije, 11 državljani Pakistana, po petimi Jemna in Bangladeša, dvema državljanoma Afganistana, dvema Somalije in dvema Iraka in po enem Indije, Zahodne Sahare in Maroka še niso zaključeni.

24. 5. dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s PU Nm.

FOTO: Selfi čez nevarno in drago ograjo

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj