FOTO: Šentjernejska občina obnavlja

1
185

V občini Šentjernej pospešeno obnavljajo infrastrukturo. Nekateri projekti so že uspešno zaključeni in bodo predani v namen.

31. avgusta 2016 se je na mostu na Dobravici izvedlo še dokončno asfaltiranje. Tako je izgradnja mostu v celoti dokončana. Uradno  odprtje mostu bo vključeno v Evropski teden mobilnosti in bo potekalo v petek, 23. septembra 2016 ob 18. uri. Na odprtju bo sodeloval tudi Pihalni orkester Občine Šentjernej.

Projekt rekonstrukcije Kotarjeve ceste z izgradnjo hodnika za pešce ter javne razsvetljave je zaključen. Začrtane so talne označbe, vključno z označbami za kolesarje. Tako je dokončana izgradnja 500 metrov dolgega hodnika za pešce. Na delu Kotarjeve ceste je bila postavljena tudi protihrupna zaščitna ograja.

Sledi še izgradnja hodnika za pešce in javna razsvetljava med obema ulicama na Starem sejmišču ter na Kotarjevi cesti pred večstanovanjskimi objekti v sklopu varne poti. Omenjeno novo pridobitev bomo uradno predali svojemu namenu v času Evropskega tedna mobilnosti v četrtek, 22.9.2016, ob 9.30.

Zaključena je izgradnja prepusta na Hrvaškem Brodu. Sledi še čiščenje jarkov po celotni dolžini. Dela v celoti izjava JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej.

Dokončana je obnova poškodovanega prepusta na cesti Mršeča vas – Zameško s čiščenjem struge  v dolžini 400 metrov do Čistega Brega. V primeru porasta vode bo odvodnjavanje od sedaj naprej učinkovitejše.

 

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj